Tényleg káros, ha ropogtatom a csontjaimat?
Imádom ropogtatni a csontjaimat. :D Nehéz róla leszokni, főleg akkor, amikor már egy pár éve csinálod. Tényleg káros? Mert pl. a reggeli nyújtózkodás v. csontropogtatás szerintem még egészséges is, de napjában mondjuk 3-4X ezt csinálni, szerintem nem igazán. Szerintetek? Mi baj lehet ebből később?
Köszönöm!
15/L
Úúú én is állandóan ropogtatom mindenemet :) De nem csak 3x-4x naponta, hanem kb 5 percenként. Mert nekem ha kiropog, akkor nem olyan, hogy utána egy ideig nem lehet kiropogtatni, az én ízületeimet mindig ki lehet (kivéve az ujjaimat, azt ahogy írtad, csak 3x-4x)
De sajnos én is úgy tudom, hogy káros :S Valami olyasmit hallottam, hogy öregkoromban remegni fog a kezem, vagy mi...
15L
Aki azt hiszi hogy öreg korára remegni fog a keze annak szólok hogy nekem 20 évesen már remegtek tőle az ujjaim.
Abbahagytam, és még utána is hónapokig remegett. Most már jó. 21/F
A természetes mozgáshatárokon 'belül'? Nem inkább kívül? Szerintem elírtad. :-)
Nekem tényleg olyanok az ujjaim, hogy ha kiropogtatom, akkor egy ideig már nem lehet. :D Remélem, hogy nem fognak remegni az ujjaim... olyan rossz, mikor nincs kiropogtatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!