Természetes dolog az, hogy a bal és a jobb kezemen mért vérnyomás között jelentős eltérés van?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy érszűkület esetén mutatkozik ilyen mérhető vérnyomás-különbség, de annak jól érzékelhető tünetei is vannak. Nekem viszont nem zsibbad és nem fáj egyik kezem sem, mégis a jobb kezemen mért vérnyomás (rendszeresen) 160-170 hgmm, míg a bal kezemen ugyanakkor 140 körüli. Lehet, hogy ez normális?2012. júl. 2. 08:26
1/3 anonim válasza:
Ez már túl nagy különbség. Érdemes lenne kivizsgáltatnod, hogy mi okozza.
Vérnyomás csökkentőt szedsz?
2/3 anonim válasza:
Mutasd meg dokinak. Lehet, hogy coarctatio aortae-d van.
3/3 anonim válasza:
tulajdon kép 60-70/100-120 lenne a normális tudtom szerint azért a 170et sokallom, de nekem is volt olyan eltérés, h a bal kezemen kisebb volt és betudtuk annak h messzebb van a jobb a szívemtől és nagyobb nyomás kell oda, h elérjen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!