Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet gyógyszert...

Hogyan lehet gyógyszert beszerezni Ausztriából vagy Szlovákiából?

Figyelt kérdés

Olyat, aminek itthon leállították a forgalmazását, de külföldön lehet kapni.

Epilepsziás kislányomnak az egyik gyógyszere csal lágykapszula formában kapható itthon, mivel még nem tudja lenyelni kiszedem belőle a tartalmát az orvos utasítására és azt adom neki, de borzasztóan keserű.

Olvastam, hogy a szirup változatát lehet kapni Szlovákiában és Ausztriában is.

Van ötletetek?

2012. jún. 30. 21:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Hááát ez elég komplikált. Mivel gondolom ezt a gyógyszert csak receptre adnák. Úgyhogy nem hinném hogy lehet rendelni, esetleg ha elmész abba az országba ahol lehet kapni, betérsz egy patikába és kiváltod, akkor elképzelhető hogy odaadják. Bár ebben sem vagyok biztos, hogy külföldön beváltanak-e magyar receptet...Mert ugye a recept valamilyen szintű állami támogatást is jelent.. Szóval ez komplikált.
2012. jún. 30. 23:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Ki van állítva Magyarországon a recept, amit aztán leadsz a patikában. A gyógyszer teljes árát fizeted (én így szereztem be a Questran-t Szlovákiában egy magyarországi rokonomnak). Előtte ajánlatos a patikussal lebeszélni a dolgot.
2012. júl. 1. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!