Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A cukorbetegek miért vannak...

A cukorbetegek miért vannak felháborodva?

Figyelt kérdés

Zeng a média a támogatások megvonásától. Egyet viszont elfelejtettek közölni az emberekkel, hogy azokat az inzulin készítményeket, amelyeket helytelen életmód és az orvosi utasítások be nem tartása miatt készülnek megvonni, iszonyat mennyiségű pénzt vonnak el.

1 doboz analóg inzulin 32 ezer forintba kerül, amit a cukorbetegek ingyen kapnak meg. Ha ez mellett is rossz a vércukra, akkor átállítják a jóval olcsóbb, 3-8 ezer forintos inzulinra, amit ugyanúgy támogatnak.

Miért kellett ezt így kicsavarni és a visszájára fordítani?

Hát nem az lenne az érdeke a társadalomnak, hogy aki betartja a diétát, kapjon támogatást, akit meg nem érdekel az egész és összevissza eszik, arra ne költsenek az adófizetők pénzéből feleslegesen milliárdokat?

2012. jún. 27. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
37%

Én is fel vagyok háborodva ezen, bár nekem nem kell inzulin (még?).

Akkor aki iszik, és tönkremegy a mája, azt is sz.rják le, ne gyógyítsák meg!

Aki pedig szívja azt a büdös bagót, mellesleg ezzel mások egészségét is veszélyezteti (már csak ezért se ártana jól megverni őket) és tüdőrákot kap, az is csak dögöljön meg!

Persze, megint a túlsúlyosokat kell sz.patni!

2012. jún. 27. 13:45
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Látszik, hogy nem vagy cukorbeteg. A kedves emberek ott fent megállapítottak egy 8%-os határt, ami felett már fizetni kell érte, a felét! Nah ezt a 8%-t úgy is el lehet érni, hogy valakinek vizsgaidőszaka van és ideges, és ezért azokban a hetekben felmegy a cukra. Hiába tartja be a diétát. Befolyásolja a meleg, a menstruáció, a kevés alvás, a stressz, kb. minden.

A másik meg, hogy a TB támogatja azt, hogy a férfiból nő legyen, ha visz róla pszichológiai papírt. Az I.-es cukorbetegek meg nem tehetnek a betegségről, bármit csinálnak kialakul.

2012. jún. 27. 13:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A másik meg, hogy alapból nem valami leányálom a cukorbeteg élete. AZ állandó szurkálások, a kék foltok miatta (másik meg, hogy általában drogosnak néznek), a negyedéves kontrollok, az évi rengeteg sorbanállás a gyógyszertárban, orvosnál, vérvételnél. Mellette persze sportoljon, hogy minden jó legyen, figyeljen mindenre. Plusz ha meghallja a munkáltató, hogy cukorbeteg az ember, akkor már selejt. Ha még "ingyen" is van az inzulin (ami dobozdíjas), akkor is negyed évente egy cirka 10-15 ezer a kezelés, attól függően milyen vércukormérőt használ az ember.
2012. jún. 27. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

egyáltalán tudod te, hogy mit jelent az,hogy valaki cukorbeteg? hogy mivel kell együtt élnie élete végéig, mert ugye ez egy gyógyíthatatlan betegség.

nem csak azon múlik, hogy valaki hogyan étkezik (hozzáteszem aki ebben a betegségben szenved megérti, hogy akár az élete is függhet azon,hogy betartja-e az orvosi utasításokat). a stressz,az időjárás,menstruációs ciklus is befolyásolhatja, hogy csak pár dolgot említsek. mielőtt így felháborodsz valamin, jó lenne utánaolvasni a dolgoknak...

2012. jún. 27. 13:52
 5/10 A kérdező kommentje:

15 éve vagyok inzulinos cukorbeteg, így tudom, milyen nehéz ezzel együtt élni. Nálam is vannak kilengések, magasabb cukrok, de mégsem megy ezért 8 fölé a 3 havi átlagom, pedig van, hogy 12-es cukrot mérek, ha túlzásba vittem a nassolást. Egy 8-as HgA1C-hez azért sokkal több magas cukrot kell produkálni, ami roncsolja a szervezetet és ebből jönnek a szövődmények is.

Szerintem előbb, vagy utóbb sorra fognak jönni az alkoholisták és a dohányosok is, soha nem teljesen igazságos a rendszer, de én mégis úgy gondolom, hogy aki nem akar egészségesen élni, annak miért kéne támogatni a legdrágább gyógyszert, ha van attól olcsóbb megoldás is.

2012. jún. 27. 13:53
 6/10 A kérdező kommentje:
A cukorbetegeknek jár havi 3 ezer forint körüli adójóváírás is, a munkáltatónak kell benyújtani az orvosi igazolást.
2012. jún. 27. 13:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Sokat érek vele, ha felvesznek és az első rosszullétnél kirúgnak a p*csába.
2012. jún. 27. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok felháborodva, kettes típusú diabéteszem van, aminél nem elegendő a diéta és a mozgás a vércukorszint "helyreállításához", azaz hiába van mind2, akkor is romolhat a helyzet. Merckformin XR Retardot szedek, amin soha az életben nem volt állami támogatás (1900 Ft 2 havi adag), szóval kb. fejre állhatna az orvos, a politikus, akkor sem b*szna ki velem, mert csak teljes áron lehet megvenni eleve. (ennek ellenére persze odafigyeltem mindig mindenre, de sajnos nem rajtam múlik a többi)

Az egyes típusnál igazad van. Ott sokat javíthat a helyzeten a diéta és a mozgás. Nekem is van rokonom 1-es diabétesszel és magasról tesz az egészre, csak akkor tartja a diétát egy hétig, ha megy az orvoshoz vérvételre... Az ilyenektől vonják is meg, mert teljesen feleslegesen viszik a pénzt. Viszont lehetnek olyanok, akik tényleg mindent megtesznek, de néha mégis rossz eredmény jön ki, ez volt is a tv-ben, hogy a néni panaszkodott, hogy még így sem sikerül sokszor jó értéket elérnie. És itt a gond, hogy ezt nehéz elbírálni, hogy most akkor szándékosan ront a helyzetén, vagy egyszerűen maga a betegség súlyosbodik. Lehet, hogy olyanokat állítanak át silányabb inzulinra, akik betartottak mindent, de mégis romlik a helyzet idővel.

Másodunokatesóm anyukája betartotta mindig a diétát, sőt rengeteget sportolt is, mindig mesélte, hogy ő most ide-oda megy edzeni, ilyen-olyan diétás, de finom kaját csinált, kóstoljuk meg. Közeli volt a viszonyunk. Viszont lett egy lábfertőzése, ami a cukortól nem akart gyógyulni. Amputálni kellett a lábujját, mert nem javult meg. A cukra hirtelen romolni kezdett mindennek ellenére a fertőzéstől. 1 év alatt megvakult, le kellett vágni mindkét lábát és mindkét karját. A fekvéstől felfekvései lettek, ami szintén begyulladt, nem gyógyult. 50 évesen végül meghalt, sírt már a halálért és ő igen, olyan volt, aki mindig betartott mindent mégis megölte a cukor fiatalon. -->Az ilyen szerencsétlenektől is meg fogják vonni, ezt max. úgy lehetne kikerülni, ha minden beteget egy ápoló figyelne állandóan, de az meg lehetetlen. Sok vita lesz ebből még.

2012. jún. 27. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:

"Akkor aki iszik, és tönkremegy a mája, azt is sz.rják le, ne gyógyítsák meg!

Aki pedig szívja azt a büdös bagót, mellesleg ezzel mások egészségét is veszélyezteti (már csak ezért se ártana jól megverni őket) és tüdőrákot kap, az is csak dögöljön meg! "

Igen.

2012. jún. 27. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:

A megállapított határ nagyon szűk tartomány, és ha idegesség, vagy bármi miatt feljebb megy, akkor már ugrik a jobb inzulin, mert biztos nem tartotta be a diétát.

Vagy, ha valakinek alapból nagyon magas a cukra, akkor támogatják, egészen addig, amíg végre le nem sikerül tornászni 12 alá. Aztán elveszik a jobb inzulint, mert biztos nem tartotta be a diétát, és azért olyan magas. Ez egy nagyon igazságtalan rendszer, ami pazarló is, hiszen a cukorbetegek munkaképességét rontja (több szövődmény), és a későbbiekben a szövődmények kezelése drágább lesz, mint a jobb inzulin.

2012. jún. 29. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!