Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A rengeteg idegeskedés rámehet...

A rengeteg idegeskedés rámehet ilyen téren a gyomromra? Mi ez egyáltalán?

Figyelt kérdés
Már a 3. napja szenvedek ettől a tünettől: gyomorszájam iszonyatosan fáj, nem is tudom milyen fájdalomhoz hasonlítsam. Nem gyomorégés, ilyen félperces görcsökben jelentkezik. A fájdalom az egész gyomromba és beleimbe sugárzik, a bal mellem alatt is érzek fájdalmat, és a derekamra is kisugárzik. Amikor éhes vagyok, akkor fáj a legjobban, ha eszem, akkor a fájdalom enyhül, de el nem múlik. Rákerestem a tünetek által az interneten, és gyomorfekélyt írt. Mostanában nagyon stresszes időszakom volt/van. Amikor ideges voltam régebben, egyből a gyomromra ment, általában hasmenés formájában. Orvoshoz most nem tudok menni, egyszerűen nincs rá időm. Ha valaki tud tanácsot adni, hogy egyáltalán mi ez és hogyan kezelhetném, azt nagyon megköszönném.
2012. jún. 26. 07:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Idegességtől lehet ilyen, rámehet a gyomorra, lehet fekély, de reflux is (nem mindig jár együtt gyomorégéssel), esetleg epe gond.

Nekem ugyanez a fájdalom volt tavaly nyáron, akkor én is sokat idegeskedtem, de nálam sok savval együtt, nem tudtam 1 hónapig szinte semmit enni. Háziorvos reflux és fekély gyanúval küldött gasztroenterológushoz, de nem mentem el gyomortükrözésre, csak egy hasi ultrahangra, ott epe polipot mutattak ki.

3 hónapig szedtem savgátló gyógyszert, diétáztam, kb 2 hónap után múlt el a gyomorszájnál a fájdalmam.

2012. jún. 26. 08:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, az idegességtől van. Én is így vagyok. :(
2012. jún. 26. 08:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány éves vagy, azért leírom, amit NE: cigi, alkohol, kávé, zsíros, fűszeres, szénsavas, forró, nagyon hideg... és semmi stressz, rendszeres, kisebb mennyiségű étel fogyasztása.
2012. jún. 26. 08:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Rámehet a gyomrodra az idegeskedés! Ha még nem szedtél soha nyugtatót, akkor a Veleriana segítene. Nem vényköteles, és annak, aki nincs nyugtatókhoz szokva nagyon hatásos is.
2012. jún. 26. 08:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 21 éves vagyok, nem dohányzom, nem iszom, kávét csak naponta 1-szer iszom, reggel. Az, hogy semmi stressz, most nem fog menni. Édesanyám rákos...ez a nyugtató viszont jól hangzik, ugyanis aludni sem tudok mostanában. Ezért sincs időm most orvoshoz menni. Csütörtökön műtik anyut, nekem kell a saját és az ő házukat is rendbe tartanom, főzni magunkra, és anyumra meg öcsémre. Dolgoznom is kell, temetőbe kijárni virágokat locsolni, úgyhogy az, hogy én menjek dokihoz, ki van lőve. Köszönöm a válaszokat, be fogom tartani, amit írtatok, a kávéról is lemondok. :(
2012. jún. 26. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!