Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi az az ozmózis?

Mi az az ozmózis?

Figyelt kérdés

Mit jelent az, hogy nyílt sebre jó a cukor ozmózis ellen?

Mi az az ozmózis, és hogy jön a sebhez a cukor?

2012. jún. 22. 22:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Tudjátok mit. Mielőtt még egyszer györkérkedni kezd valaki, előbb írja le a választ, aztán majd mondhatja, hogy gyökér vagyok, meg paraszt, addig viszont nem nagyon van erkölcsi alapja hozzá
2012. júl. 3. 13:30
 12/15 A kérdező kommentje:

Mondok jobbat, rászántam már magam, utánanéztem angolul, mer rájöttem, hogy a hozzátok hasonló szájhős professzoroktól nem fogok választ kapni a kérdésemre.

Iszonyat surmók vagytok, hogy csak okoskodni vagytok képesek, a tudásotok meg nulla. Persze az enyém is. De én beismerem, és ezért kérdeztem.

De látom már a "tehetség ellen nincs orvosság" ti...

hxttp://thehanddrill.com/sweetblood.html

2012. júl. 3. 13:36
 13/15 anonim ***** válasza:
22%
Nyílt sebre cukor: ezt ÍGY NE! Node. Amennyiben a nyílt sebet telis-teletöltöd kristálycukorral, a tetejére is szótsz, majd fedőkötést raksz rá (cukor benne kell, h maradjon színültig a sebben) akkor JÓT TESZEL. Évszázados és ma is használatos módszer, mert a cukor a baktériumok szaporodásához szükséges váladékot felszívja, gyorsan fertőtlenít és leválasztja a seb elhalt részeit. Ha csak a sebre szórsz, bele nem, azzal nem sokat használsz, de rengeteget ártasz, hiszen a cukor maga is táptalaj azoknak a baktériumoknak, amelyeket így "táplálsz" lévén, hogy a folyadékot nem tüntetted el a sebből. Állat-és humángyógyászatban is használatos a módszer, helyesen alkalmazva nem kell félni tőle otthon sem.
2014. jan. 23. 08:09
 14/15 StreetArt válasza:

Szerintem ezt keresed.

[link]

2021. jan. 6. 00:58
 15/15 andante ***** válasza:
45%

5/14 !

Te teljesen, hülye vagy! Miért írogatsz, ha ennyire ostoba vagy?!?

2021. jún. 2. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!