Mi az az ozmózis?
Mit jelent az, hogy nyílt sebre jó a cukor ozmózis ellen?
Mi az az ozmózis, és hogy jön a sebhez a cukor?
ozmozis: félig-áteresztő hártyán történő oldószer áramlás a nagyobb koncentráció felé. pl nyáron nagy esők után szétrepednek a cseresznyék, mert a belsejükben nagy az oldott cukor koncentrációja, kevés a víz, a rákerülő vízcseppek beszivárognak.
de hogy hogy jön a sebhez a cukor, arról fogalmam sincs. egyébként meg úgy tanultam, a nyílt sebre semmit nem szabad rakni, csak betadin,jód stb jöhet szóba, de azt is inkább csak orvos...
Egy filmben hallottam, hogy a "napóleoni háborúk óta használják a cukrot, harctéri sebek ellátására" de nem találtam róla infót, hogy ez mit jelent. És az elég nagy surmóság, hogy nem válaszol valaki a kérdésre, csak gépiesen bemásol egy linket, aztán meg okoskodik, közben gőze nincs semmiről.
Ha meg tudja a választ, miért nem írja oda rendesen. Na ez az, ami miatt írtam, amit írtam, és nem is változott a véleményem.
Arra én is képes vagyok, hogy kiguglizzam, mi az az ozmózis, de ettől még nem jutottam közelebb a kérdés megválaszolásához. Erre a sok jani itt okoskodik. Ha csak ennyire képes, ne szólaljon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!