Kullancs riasztó karkötőről mi a tapasztalat?
Van ez a BugsLock, ami hatásos, viszont olyan erős és hát nem túl kellemes szúrós a szaga, hogy az ember is kipusztul tőle. Fél napnál tovább már nagyon nehezen viseltem! :(
Mivel a kullancsok alapból nem az alkart támadják, hanem a puha részeket(láb, hónalj) és ráadásul a kullancsokat elfelejtették tájékoztatni, hogy ettől meg kell ijedniük, biztos nagyon jó dolog.
(Nem hiszek benne)
Pár hete olvastam (startlapon volt a cikk), hogy az ANTSZ sem engedélyezte a forgalomba hozásukat és hogy cseppet sem hatásos.
Én biztos nem használnám.
Ebben én sem hiszek. Max. szúnyogokra jó talán azt ennyi, de egész nap ezt szagolni biztos nem jó.
Én akkor már inkább befújom magam sprayvel, vagy (erről nincs tapasztalatom) állítólag a régi Polyvitaplex tabletta rendszeres szedése távol tartja a kullancsokat, mert a bőrön át olyan szag távozik ettől a vitamintól, amit a kullancsok és a szúnyogok sem szeretnek. Egy haverom mindig ezt szedi és neki bevált.
A védőoltás pedig csak az agyhártyagyulladás ellen véd. Attól hogy beoltatod magad, attól még a kullancs beléd mehet és a Lyme-kórt is elkaphatod, amit antibiotikum gyógyszer szedésével gyógyítanak, de van hogy tünetmentes. Mindenesetre az agyhártyagyulladás az nem vicc, úgyhogy nem hülyeség az oltás sem, bár én nagy oltás-ellenes vagyok, tuti nem oltatnám be magam, pedig minden hétvégén járom az erdőt, hegyeket. :)
Inkább vegyél sprayt és fújkáld be magad időközönként. Kb. 2 óránként javasolt amúgy ha huzamosabb ideig az erdőben tartózkodsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!