Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az lenne a problémám hogy...

Az lenne a problémám hogy nagyon korpásodik a fejem és nem tudok vele mit kezdeni semmilyen korpásodás elleni sampon nem használ szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 07:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Bőrgyógyásznál voltál már?

Lehet nem egyszerű korpásodás, és speciális szer kell.

Szerintem egyelőre ne költs több termékre, hanem vizsgáltasd ki magad és azt vedd meg, amiket az orvosok/szakemberek javasolnak.

Én javaslom, hogy ha nem ismersz megbízhatót bőrgyógyászt, akkor magánrendelésre menj, ott jobban foglalkoznak az emberrel, még ha drágább is.

Az is lehet, hogy valamilyen hatóanyagra vagy allergiás, de ha sokféle sampont próbáltál, akkor ennek így már kicsi az esélye. Valamelyiknél el kellett volna múljon, vagy enyhüljön.

Ha használj hajbalzsamot,lakkot vagy bármit akkor annak a használatát 2-3 hétre függeszd fel. Illetve mindenféle hajvasalást (bár ha nem teszed csak 4-5 centire a fejedtől akkor az maradhat), szárítani is csak langyos levegővel (ha van rajta ilyen hideg levegő fújó opció), hja nincs akkor amikor csak tudod szárítsd a szabad levegőn, most úgyis jó idő van.

Milyen gyakran mosol hajat? Azt is kipróbálhatod, hogy csak amikor már szükséges akkor mosod samponnal, amúgy elég langyos vízzel is.

De érdemes mihamarabb bőrgyógyászhoz fordulni. Van valamiféle vizsgálat is, amikor egy kis eszközt tologatnak a fejeden és azzal látható, hogy van-e valamiféle bőrbetegséged vagy mi a probléma. Sajnos a nevét nem tudom és azt sem, hogy minden bőrgyógyász el tudja-e végezni vagy hogy van... Ha nem tudja a többi hozzászóló sem, akkor kiírhatsz majd egy ilyen kérdést és biztos érkezik hasznos válasz.

2012. jún. 12. 07:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Próbáltad a Neutrogena T gel-t? Azt hiszem a sárga csíkos a durva korpára való változat. Anyukámon hihetetlen módon segített. Szinte egy-két hét alatt visszaállította normálra a fejbőrét. Neki hormonhatásra lett nagyon viszkető a fejbőre és nagyon korpás. Hullott is neki a haja, de a N T gel sampon után minden normalizálódott.

Ha az sem segít, akkor orvos.

2012. jún. 12. 08:06
 3/7 anonim válasza:
Szerintem is a T-gél a legjobb. Egy-két használat után már látszik a hatása. Egy ismerősömnek semmi nem használt, csak ez. Próbál ki! Ez a legjobb!
2012. jún. 12. 08:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is a Neutrogena T-gélre esküszöm! Csak és kizárólag ez használt. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy csak addig hat, amíg ezt használja az ember, ha visszatér más samponhoz, fokozatosan visszatér a probléma is. Sajnos nem olcsó, de már kikísérleteztem, hogyan tudok vele spórolni.

Heti 2-szer mosok hajat, mindig a T-géllel, addig amíg a korpásodás és a viszketés teljesen meg nem szűnik. Ha beáll a kívánt állapot, elkezdem váltogatni más samponnal, egyszer ezzel, egyszer azzal mosok hajat felváltva. Így nem tér vissza a korpásodás.

2012. jún. 12. 08:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Én a Neutrogénának a normál hajra való változatát használom. Mindig a nagy üvegeset veszem és én kb 5-ször mosok hajat egy héten (a munkám miatt). Hosszú hajam van, de így is kibírja 3 hónapig egy flakon. Ha a kicsit használnám, akkor kb 2 hónapig elég lenne. Szerintem nagyon megéri.
2012. jún. 12. 08:56
 6/7 anonim ***** válasza:
#1 Vagyok a T-gél valóban jó, de mivel az egyik legnépszerűbb ilyen termék és azt írtad már mindent kipróbáltál, azt gondoltam már túl vagy rajta, így nem ajánlottam.
2012. jún. 12. 09:52
 7/7 anonim válasza:

nekem is nagyon korpásodott a fejbőröm, aztán ki derült valami seborra vagy mi ilyen gomba,.. piros foltok voltak a bőrömön és azokról mállott a fejbőr.

én szerintem ez valami gomba vagy ilyesmi.

ezt próbáld ki ez szerintem elmulasztja legalábbis nekem be vált . ez nem ilyen DM-es kence fice meg hasonló...

a patikában lehet kapni.

[link]

2012. jún. 12. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!