Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Peroneus paresis? Tapasztalatok?

Elizadarcy kérdése:

Peroneus paresis? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Peroneus paresis-em van, a lábemelő idegem szelektíven lebénult, vagyis a lábfejemet nem tudom bokából emelni. Járok galvánkezelésre és Milgammát szedek. Nem tudják, hogy mi okozhatta, röntgen nem mutatott semmit, én se emlékszem semmilyen traumára. MRI-re és ENG-re csak júliusra kaptam időpontot. Igazából már 1 hónapja járok orvoshoz és gyógytornászhoz, de semmi javulást nem tapasztaltam, sőt még ügyetlenebb lett a lábam.

Valakinek van valamilyen tapasztalata, esetleg bármi tanács, gyógyszerre/orvosra/alternatív gyógymódra javaslat?!

(25L)

#peroneus
2012. jún. 8. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Idegsérülésre sajnos nincs gyógyszer. A galvánt nem szabad abbahagyni. Ha az izmot nem éri inger akkor el fog sorvadni. A gyógytornász csak abban tud segíteni, hogy az ízületeidben ne alakuljon ki kontraktúra. Ilyenkor csak a nyugati orvoslás tud segíteni. Meg kell várni az MRI-t.

Jobbulást!

2012. jún. 8. 21:30
 2/5 Balois válasza:

Fenti írónak igaza van.

A n.peroneus a musculus peroneus belsejében fut. Annak az izomnak meg van pecsételve a sorsa. Sorvadni fog. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg (teljesen) ú.n. szelektív ingerárammal lehet az izmot stimulálni. Ez esetben az izom "ébren marad". Ez azért jó, mert ha elindul valamilyen csoda folytán az idegműködés, akkor van esély az izom mozgatására. De ez sokösszetevős dolog. A boka izületével is passzivan törődni kell, mert mozgatás hiányában bemerevedik, és ha ott az izület "beragad", akkor az achilles in megrövidül, és nem lesz az az ideg ami azt megmozgatja. Rendületlenül foglalkoztatni kell őket. Achillest is, boka izületet is. Aktívan, passzivan dolgozni kell. NEM SZABAD FELADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sajnos érintett vagyok a kérdésben. Írj ha gondolod.

2019. nov. 9. 11:02
 3/5 chrism34 válasza:
Sziasztok. Van valami változás nálatok 2019 óta?
2022. jan. 14. 23:44
 4/5 Balois válasza:

Nálam visszajött a mozgás. Aokat szenvedtem vele. De hibátlan mára.

(Ha engem kérdeztél)

2023. ápr. 13. 05:44
 5/5 anonim válasza:
Balois le tudnad irni h neked mennyi idő volt amig meggyogyult? Es hogyan?
2023. szept. 3. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!