Szteroid (Medrol) szedése közben mellékhatásjként jó nagy bőrfelületen jelentkező pattanásszerű, kiütéses bőrrel ki lehet menni napra? Napozni? Strandolni? Vízbe menni?
Lassan a negyedik hónap végére érek, mióta a Medrolt szedem. "tüdő-szarkoidózisra" (Pulmonary Sarcoidosis) írták fel nekem, és számtalan nagyon kellemetlen mellékhatása mellett jó nagy bőrfelületeken kiütéseket okozott. Kb 2-3-4mm-enként jelentkeztek és mind úgy néz ki mint 1-1 pattanás. Csak épp nem nagyon szoktak kifakadni. Már megszoktam hogy ottvannak a teljes felsőtestemen és a fejemen is, és kenőcsőkkel, spéci mosakodó szerekkel egész jól el lehet halványítani őket... Na ennyit a körülményekről.
Szal eljött a nyár, és kíváncsi vagyok kimehetek-e a napra és bemehetek-e a közösségi fürdőkbe ezzel. Ide értve a klóros medencéket, a természetese vizeket vagy akár az egyszerű napozást is...!?!?!? ....és ha igen, akkor mire kell vigyázni?
Köszönöm a megtisztelő válaszokat!
Az orvosod mit mondott a kiütéseidre?
A Medrol mellékhatása lehet az is, hogy belobbantja az esetleges fertőzéseket, lehet nálad is erről van szó.
A legtöbb bőrtünet napoztatható (nem mind).
Jobb lenne erről az orvosod véleményét kikérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!