Mi lehet ez? Lehet a medrol mellékhatása?
Csak a bal hónaljhajlatom ilyen. / Medrolnak van egy mellékhatása ami ilyen allergiához hasonló bőrbetegséget produkál a hajlatokban eddig könyökömön és a mell alatt olyan /amiből mell alatt is hasonlónak indult// Elképzelhető hogy ez is az?
Szerintem menj vissza az orvoshoz, mi nem értünk hozzá! ezt találtam:
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Medrol tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A metilprednizolon hatóanyagtartalmú készítményekről ezidáig nem áll rendelkezésre olyan modern klinikai dokumentáció, mely felhasználható lenne a nemkívánatos hatások gyakoriságának meghatározására.
A következő mellékhatások jellemzőek az összes, egész szervezetre ható kortikoszteroidra. Felsorolásuk ebben a listában nem jelenti feltétlenül azt, hogy a konkrét eseményt megfigyelték ennek a kiszerelésnek az alkalmazása kapcsán is.
Pangásos szívelégtelenség kialakulása arra hajlamos betegeknél, magas vérnyomás, szteroid okozta izombetegség, izomgyengeség, csontritkulás, steril csontelhalás, csigolyatörések, csonttörések, ínszalag-szakadás (elsősorban az Achilles-íné), fekélyképződés esetleges vérzéssel vagy átfúródással, gyomorvérzés, hasnyálmirigy-gyulladás, nyelőcsőgyulladás, bélátfúródás, emelkedett májfunkciós értékek, elhúzódó sebgyógyulás, pontszerű bevérzések a bőrön, véraláfutások, elvékonyodó, sérülékeny bőr, nátrium-visszatartás, káliumvesztés, vízmegkötés, fehérjebontás következményes negatív nitrogén-egyensúllyal, a sav-bázis háztartás felborulása, koponyaűri nyomásfokozódás, jóindulatú koponyaűri nyomásfokozódás, görcsrohamok, pszichés zavarok, mellékvesekéreg-túlműködéshez hasonló állapot, az agyalapi mirigy és a mellékvesekéreg közötti hormonális szabályozás gátlása, a szénhidrát háztartás zavara, cukorbetegek fokozott inzulin- vagy szájon át alkalmazandó vércukorszint-csökkentő gyógyszer (ún antidiabetikum) szükséglete, rejtett cukorbetegség megjelenése, gyermekekben a növekedés gátlása, menstruációs zavarok, szürkehályog, a szembelnyomás emelkedése, kidülledt szem, a fertőzések tüneteinek elfedése, lappangó fertőzések fellángolása, opportunista kórokozók okozta fertőzések (normális immunrendszer esetén ezek a kórokozók fertőzést nem hoznak létre) kialakulása, a szervezet bőrpróbákra adott válaszának csökkenése, túlérzékenységi (allergiás) reakciók.
Beszámoltak a Medrol alkalmazásakor a rosszindulatú lágyrészdaganatok egyik típusának, az ún. Kaposi-szarkómának a kialakulásáról. A kezelés megszakítása klinikai javulást eredményezhet.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
vesére de az mst nem mindegy?
még mindig nem tünt el eléggé ronda alkalmanként viszket de azon kivül nem zavar
A kép túl sötét, hogy bármit is kivegyél belőle... Anyukám is szedte a Medrolt, a szteroidok bőrvékonyodást is okozhatnak, és ha kicsit beverte valahova a kezét, stb bevérzett a bőre alatt.
Lehet nálad is ez a probléma, de ahogy írták előttem menj orvoshoz, már nem friss kérdés, másfél hónap alatt lett volna alkalmad megkérdezni szakembertől.
mikor visszamentem nem különsebben érdekelte...
mármint amikor elkezdtük mondani hogy egy valami kijött a hónaljnál de nem tudjuk hogy miaz akkor annyit mondott hogy: hogy mndtam hogy lesznek mellékhatások
de azt meg nem hinném el hogy nem lehetne kezdeni valamit legalább a viszketéssel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!