Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet ez? Lehet a medrol...

Mi lehet ez? Lehet a medrol mellékhatása?

Figyelt kérdés

Csak a bal hónaljhajlatom ilyen. / Medrolnak van egy mellékhatása ami ilyen allergiához hasonló bőrbetegséget produkál a hajlatokban eddig könyökömön és a mell alatt olyan /amiből mell alatt is hasonlónak indult// Elképzelhető hogy ez is az?

[link]

[link]

2011. nov. 23. 21:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Az az igazság hogy már máshol is voltak /nyak, mell alatt és karhajlatban/ de azok nem így néztek ki hanem barnák voltak és már elmúltak. Ez meg csak egyre csak nő. Amikor lekentem neogranomonnal, hogy hátha enyhíti akkor csípte.

Igazából arra gondoltam hogy bekenem ilyen gyógyszertári rázókeverékkel. /azt hiszem szulfid keverék/ De az csak a szárazság ellen jó és ez kanyarba nem száraz

2012. jan. 15. 20:38
 12/15 A kérdező kommentje:

Mellesleg az is eszembe jutott hogy áprilisba megyek vissza orvoshoz /ez nem sok? decemberbe voltam/ hogy akkor megmondom neki hogy leállok a gyógyszerrrel mert elegem van már belőle... mert ezzel a foltal már minden bajom van.

Mellesleg 1gr körüli a fehérje a vizeletembe /ezzel kötöttem ki most a medrolnál/ amire más orvosok azt mondták hogy arra még nem szoktak gyógyszert adni csak 3 gr től...

2012. jan. 18. 15:54
 13/15 anonim válasza:

Nem látom pontossan a képet, nehéz beazonosítaní.

A Lényeg: én is szedem a medrolt bár igaz én még vagy 8 fajta gyógyszert. Amikor elhagytuk az infúziós gyógyszereket (amik ugye nagyon tiszták, semmilyen adalék anyagot nem tartalmaznak) és átáltunk a tablettákra napokon bellül az egész testemet ellepték a vörösses lilás foltok és pettyek. Az orvosok rögtön megállapították a gyógyszeralergiát. Elkezdtem szedni suprastint és klaritint és kálciumot. Azóta kb1 hónap telt el és már szépen helyrejött.

Mindenképp keresd fel az orvosodat!

2012. jan. 18. 16:48
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát, nekem frissen indított kezelés mellett elég "ritkának" tűnik az áprilisi kontroll, főleg Medrol esetében, aminek fokozatosan szokták csökkenteni az adagját.. A proteinuria terápiájához nem értek, gyógyszerész vagyok, és nem orvos, de azt hiszem, ez tipikusan az a helyzet, amikor mindenképpen elmennék és kikérném egy másik orvos szakvéleményét is. Alapvetően azt szoktam mondani, hogy nagyon fontos, hogy az ember bízzon a kezelőorvosában és ha jól látom, az esetedben ez a bizalom már úgyis megrendült, úgyhogy a másik szakvélemény tükrében mérlegelnék egy esetleges kezelőorvos váltást is.
2012. jan. 19. 04:03
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Utolsó az az igazság hogy megfordult már a fejemben, de környéken csak ő van + egy nő a dialízís központban /ugyebár vesebeteg vagyok/ és az kicsit furcsa lenne úgy visszajárni. Főleg hogy mindig összefutnék vele és a nő is utána mit gondolhat majd, hogy gondolok egyet és átmegyek hozzá.

Más ilyen orvos legközelebb 100-120 km-re van és az nem a legkényelmesebb megtenni /alkalmanként vonattal is akár/

Mikor vittem a házi orvoshoz a leleteket akkor ő is csodálkozott rajta mert nyáron kezdtem a gyógyszerezést. Azóta 6-8 max 10 hetente láttot az orvos akihez járok

most 20 hét...

2012. jan. 20. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!