Korpásodás ellen hatékony gyógymód?
Barna, nem túl rövid, (6-8cm) Erős szálú, és hajhagymájú, felálló, dús hajam van. 15 éves vagyok. Erősen korpásodik, és hajmomás utáni 3-4. nap után (függ az erősebb izzadások számától, vagy a hajam hosszúságától, koszosodástól) erősen elkezd viszketni a fejbőröm, elkezdegm vakarni, egészen addig, amég újra hajat nem mosok, és a kör megismétlődik. A hajam általában rendszertelenül mosom, sima Head&Soulders-t használok, de van hogy más sampont is. Kb 3-5 naponta mosom, és általában 2x 3x samponozom be és öblítem le.
Mivel lehetne gyógyítani? Sampon? Gyógyszer? Valamit csináljak máshogy? Esetleg több gyulladáscsökkentő hatású ételt kellene fogyasszak? Mind3? ... Előre köszönöm a segítséget.
Én ezt használtam és használom is folyamatosan és bevált. Eltüntette a korpát, de ha más samponra térek át pár hét alatt visszatér a korpa. Ha ezzel mosod rendszeresen max 1 hónap és elmúlik. Viszont ezt sajnos rendszeresen kell használni.
Vegyél a patikában Nizoral sampont, az 2 hét alatt elmulasztja, ha a leírás szerint használod (rajta kell hagyni 5 percig). A korpát gomba okozza, nem az ételek.
Illatszerboltban kapható korpásodás elleni samponnal ne próbálkozz, semmit nem érnek.
Ha nem múlik el, akkor bőrgyógyász, de sokkal többet ő sem tud mondani.
A 2-3 samponozás pedig nagyon sok. Ha 3 naponta mosod, elég egyszer, ha 5 naponta, akkor 2-szer. A 3 felesleges és csak árt.
2. vagyok, ha a Nizoralt veszed, azt nem kell állandóan használni, mert nem fog visszatérni a korpa. Ezért mondtam, hogy felesleges mással próbálkozni.
Arra készülj, hogy elég drága sampon.
Az igaz, hogy a korpás fejbőr lehet gyulladt, de a gombától gyulladt, nem pedig a gyulladástól korpás. Így már érted?
2.
Ui: azért írtam a bőrgyógyászt, mert ha már a Nizorál sem hat, akkor szükséges esetleg gyógyszeres kezelés is.
Nem hiszem, hogy a gombaölőt tartalmazó sampont rendszeres, hosszú távú használata egészséges lenne, gyógyszereket sem szed az ember állandóan. Csak annyit lehet elérni vele, hogy állandósul az állapot, ahogy nálad is, első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!