Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Érdemes megműteni a hátam...

Érdemes megműteni a hátam amikor nem is fáj és nem is látszik?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 30 fokos gerincferdülésem van. Adtak már fűzőt jártam 1 évig gyógytornára és csontkovácshoz is járok amivel rengeteget javult a hátam, most mégis azt mondta az orvos hogy menjünk el Pécsre hogy műtsenek meg.
2009. júl. 1. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne műtesd meg szerintem!Az legyen az utolsó lehetőség.Menj el inkább másik ortopéd orvoshoz,lehet hogy ő teljesen mást mond!

A legjobb amit tehetsz az úszás.

2009. júl. 1. 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem műttetsd meg,mert még csak 16 éves vagy még nem teszed ki olyan foku terhelésnek a gerincedet,hogy fájjon.Viszont egyszer majd ha munkahelyed lesz,főleg ha fizikai (de az ülőmeló is terheli a hátat),akkor bánni fogod,ha nem műtik meg most.És,mivel fiatal vagy,hamarabb regenerálódik a gerinced.
2009. júl. 1. 13:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is gerincferdülésem van, igaz nekem "csak" 20 fokos. Ami nekem nagyon sokat segített, az az úszás, fűzőt én már nem kaptam, mert már idősebb voltam, amikor kiderült, és már nem igazán segített volna rajtam.

Én műttetni csak akkor műttetném magam, ha már komoly gondokat okozna, fájna, stb. Mert azért egy gerincműtét elég veszélyes, nem a kicsi a kockázata... :/

Mindenesetre az úszást nagyon tudom ajánlani, tényleg nagyon jót tesz! (Szerintem a torna fele annyit se ér, én legalábbis úgy tapasztalom. Én már egy éve abbahagytam az úszást, most csak tornázok, de azt hiszem, újra elkezdek úszni, mert a torna nekem semmit se ér.)

19/L

2009. júl. 1. 13:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha valami, akkor ez fog segíteni: [link]

...nem a kés.

2009. júl. 1. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!