Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SOS, mivel tudok gyorsan...

SOS, mivel tudok gyorsan lelohasztani egy csípést?

Figyelt kérdés
Nem tudom, mi csípett meg, de valami durva lehetett :D a szemem alatt, amitől az egész szemkörnyékem hatalmasra dagadt. Holnap délelőttig mivel tudnám lelohasztani?
2012. máj. 31. 23:49
1 2
 1/14 anonim válasza:
Fenistil gél, ha van otthon. Ha nincs, akkor vágj félbe egy paradicsomot (nem baj, ha hideg!) és tedd a csípésre. Egy Calcium pezsgőtabletta, vagy akármilyen calcium se ártana, ha van otthon!
2012. máj. 31. 23:59
 2/14 anonim ***** válasza:
Huhh, hát a szemed környékére max valami hideget tudnék javasolni, de az összes többi, ami nekem bevált, az nem oda való:(
2012. máj. 31. 23:59
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia, valami gyulladás csökkentőt tegyél rá... a hegyi árnika lenne a legjobb, de olyanod szerintem nincsen.

Vagy a Fenisztil, netán borogasd.

Van hogy a borecetes borogatás is segít, vagy a sima ecetes víz is leviszi rovar csípés duzzanatát, bár a szemed alatt óvatosan ezekkel.

Enyhítésül meg tehetsz rá körömvirág krémet.

Remélem elmúlik a duzzanatod :)

2012. jún. 1. 00:04
 4/14 anonim ***** válasza:
ecet
2012. jún. 1. 00:07
 5/14 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat!

Fenistil sajnos nincs, ecetet meg nem tennék a szememre, mert még megvakulok. :/ Most kamillával borogatom, meg bekentem egy kis körömvirág krémmel, meg van itthon aloe vera gél, majd kipróbálom. :) Alapesetben mennyi idő alatt húzódik le egy csípés? Pont olyan hülye érzékeny helyen van a szemem alatt, az egész szemem dagadt tőle.

2012. jún. 1. 00:20
 6/14 A kérdező kommentje:
De most, hogy visszagondolok, úgy volt az egész, hogy valami belement a szemembe, amitől eszméletlenül szúrt és könnyezett kb. 1 órán át a szemem, kinyitni se tudtam. Aztán egyszer csak kijött az a valami, és akkorra már ilyen volt a szemem. Lehet, hogy ez nem is csípés, hanem egy allergiás reakció a szememen? Mert felül is duzzadt a szemhéjam, alul meg még jobban a szemem alatt.
2012. jún. 1. 00:27
 7/14 anonim válasza:
Úhh. ez lehet, hogy a szemgolyódba szúrt bele!!! Kálcium nagyon jó lenne! Nincs otthon?
2012. jún. 1. 00:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem rovar volt szerintem, ami belement. A szemgolyómnak meg semmi baja, csak piros, eres, irritált. Az a valami a szemhéjam alá ment be, ahonnan ugye nem is tudtam kiszedni, ezért volt bent olyan sokáig. Ezért gondoltam, hogy lehet ez a duzzadás allergiás reakció.
2012. jún. 1. 00:30
 9/14 A kérdező kommentje:
Kalcium szerintem nincs. :/ De megnézem.
2012. jún. 1. 00:31
 10/14 anonim válasza:
Mindegy, hogy csípés, vagy allergia, a kálcium mindkettőre jó (lenne). Jól esik neki a hideg amúgy?
2012. jún. 1. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!