Mit javasoltok egy 4 éves kislány ekcémás kezére?
Figyelt kérdés
A bőrgyógyász által felírt szteroidos krém már nem segít... Állítólag nincs más gyógyszer, amit adni tud.
Testápolózunk, kenegettük a gyógykenőccsel is, javult, de nem múlt el. 10 napon túl nem használhatjuk, újra csak romlik... A fürdéshez is speciális zsíros kenőcsöt használunk, de nagyon csúnya a keze, végig az összes ujja ki van sebesedve. Már nem tudom mivel segíthetnék neki. :(
2012. máj. 27. 22:34
1/3 anonim válasza:
FLP-s propoliszos krém. Nekünk ez jött be. Nagyon sokáig elég egy tubussal, nagyon jó illata van. Az illatosított testápolókat hagyjátok, mosóport, öblítőt ne váltogass és lehetőleg minőségit használj.
2/3 anonim válasza:
A viszketésére hideg víz, hideg vizes borogatást tudok ajánlani, próbáljátok kerülni a kiváltó okot (nem tudom ételallergia vagy milyen fajta allergia)! Kösd be a kezét (ha csak az az érintett testrész) nedves törölközővel és semmiképp ne hagyd neki hogy vakarja! Hidratálásra kezdetben és enyhe esetekben hatásos a gyógyszertárakban kapható, megelőzésre is alkalmas emolliens kenőcs, súlyosabb esetekben, illetve a kérdéses területre pedig az ekcémakenőcs. A körömvirág krémet is kipróbálhatjátok. Ja és vigyázz a szappanokkal is mert nagyon kiszárítják a kezet! Jobbulást!
3/3 anonim válasza:
A zsíros kenőcsöt felejtsd el. Nálunk az egész testén volt ekcéma, de legfőképp a lábán és a törzsén a Bálintnak. Nekem elmagyarázták, természetgyógyászok, hogy ekcémánál a bőrt hidratálni ( vizet bejuttatni ) kell, és ezért ha zsíros krémet, hazsnálunk akkor ugyanúgy mint a sütőnél, mosogatáskor a víz csak úszkálni fog a bőr felszínén. Ezért én vírbázisú kozmetikumokat használok a kisfiamra, meg mostmrá magunkra is és belülről adok neki omega 3 étrendkiegészítőt. Ha érdekel írj privit és küldök anyagot, ugyanis az elmúlt fél évben igazi szakértő lettem a kicsi miatt a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!