Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet gyógyítani az árpát?

Hogyan lehet gyógyítani az árpát?

Figyelt kérdés
Elég hosszú ideje a szememen van (kívülről, felső szemhéj) plusz lehet köze hozzá, hogy romlik a szemem? (csak az, amin van)

2012. máj. 26. 16:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez egy bakteriális fertőzés. Tegyél rá reszelt répából készített meleg borogatást. A szemvidító fűből, és kamillából főzött tea csökkentheti a gyulladást. Ne dörzsöld a szemed.Az árpa rendszerint magától meggyógyul, de a folyamat 2-3 óránként alkalmazott meleg, de nem forró borogatással felgyorsítható. A szemhéjon kialakuló hosszú ideig fennálló dudor a szemhéj belső oldalán lévő nyálka termelő mirigy cisztája is lehet. A ciszta begyulladhat, és árpának tűnhet.
2012. máj. 26. 16:43
 2/5 A kérdező kommentje:
a "magától meggyógyul" állapotában van köbö... fél éve, ha nem több... nézessem meg orvossal? (eddig nem voltam, mert anyám szerint nem kell vele semmit, mert szerinte is "majd meggyógyul"...)
2012. máj. 26. 16:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt több is kisebbek, és nagyobbak is.

hiába kentem rá akármit, semmi sem hazsnált, egy nap aztán leültema tükör elé, és tűheggyel meg körömmel addig kapartam meg szúrkodtam amíg ki nem nyomtam.

Ilyen fehér betokosodott apró zsírgolyó jött ki, amit körömmel se lehetett rendesen szétnyomni.

Utánna még egyszer jött vissza fél év múlva mellette, de azt is kiszedtem és azóta semmi.

2012. máj. 26. 16:50
 4/5 A kérdező kommentje:
és nem fertőződik így el?
2012. máj. 26. 16:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért inkább ezt a kezelést én szemorvosra bíznám!!!
2012. máj. 26. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!