Izzadási problémák köthetőek a súlyhoz vagy van olyan betegségféle, amitől az ember jobban izzad, mint a többi?
Figyelt kérdés
178 cm, 86 kg és 18/F2012. máj. 24. 10:41
1/4 klopusz válasza:
Szia!
Úgy gondolom, ez egy adottság (vagy átok) amivel születünk. Három gyerekem közül a legkisebb izzadékony nagyon, rá már csecsemőkorban sem adhattam műszálas zoknit, mert hanyattestem a lábszagától. Az a gyanúm, hogy ez örökletes is lehet, mert a bátyám is ilyen.
Ha nagyon zavar a dolog, a gyógyszertárban lehet kapni egy ecsetelő folyadékot (Antisudorica), használd nyugodtan bármelyik testtájadra, jelentősen lecsökkenti az izzadás mennyiségét és szagtalanít is.
Szép napot!
2/4 anonim válasza:
Igen, ez sajnos örökletes, hiperhidrózisnak hívják. Jól mondta az előttem szóló, antisudoricával csökkentheted a tüneteket hát, hónalj, tenyér és lábtájakon, illetve gyakori zuhanyzással, természetes anyagból készült ruhaneműk viselésével tudod még ellensúlyozni a dolgot.
3/4 anonim válasza:
A genetikai tényezőkön kívül kóros izzadást okozhatnak szorongásos kórképek és hormonális zavarok. Őszintén, indokolt a súlyod?(magyarán sportolsz rendszeresen és megfelelően étkezel és így se fogysz sehogy?) Mert ha nem indokolt akkor hormonális zavarra adhat okot. Amúgy lehet segítene ha leadnál pár kilót.
4/4 A kérdező kommentje:
Akkor nem lehet ez ellen nagyon tenni, csak csökkenteni. Köszönöm a hasznos válaszokat!
2012. máj. 25. 21:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!