Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni mandulakő ellen?

Mit lehet tenni mandulakő ellen?

Figyelt kérdés

Mandulakövem van. Még nem voltam vele dokinál. Magamnak szoktam kiszedni fülpiszkálóval, ha már nagyon zavar. De akkor is csak 1-1 darabot sikerül, a többi mélyen van és ottmarad.. Ezért még nem szeretném kivetetni a mandulámat, egyrészt nagyon félek a műtéttől, másrészt meg ezért még nem is vennék ki, mert nincs begyulladva stb. De engem nagyon zavar. Naponta akárhányszor mosok fogat, rágó, akkor is folyton érzem hogy rossz a szájszagom, és a nyelvem is fehér. Hiába mosom 10 percig is csak a nyelvem, rövid időn belül megint ott lesz. És sokat köhögök, nyálkás, színtelen izével van tele a torkom, amiket muszáj felköhögnöm és kiköpnöm. :( Nagyon undorító. Mit tehetnék? Segítsetek!

16/L

2012. máj. 20. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Gargarizálj édes grépfruit , vagy teafa, vagy citrom olajjal, vagy tengeri sós vízzel.
2012. máj. 20. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Nincs begyulladva? De bizony, ez a krónikus gyulladás. És ki is vennék, ha rászánod magad. Te sajnos nem sok mindent tehetsz a fertőtlenítős öblögetésen, meg a kipiszkáláson túl. Előbb-utóbb meg kéne mutatni Fül-O.G. szakorvosnak.

Youtube videón már láttam olyat, hogy helyi érzéstelenítésben egy lézeres eszközt beledugnak a mandula kivezető csatornájába és belül "megsütik" azt a területet, ami termeli ezt a trutymót, ezután már nem termeli.

Remélem, nálunk is elérhető (lesz) ez a módszer.

2012. máj. 20. 15:53
 3/10 A kérdező kommentje:
De attól félek ha elmegyek dokihoz akkor kiveteti a mandulámat, ezért pedig nem szeretném. Még egyszer se volt mandulagyulladásom, pedig állítólag az után szokott a mandulakő kialakulni. Engem csak a szájszag zavar. Ha más nem is érzi, én igen, rossz a szájízem. :(
2012. máj. 20. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:

Kiveteti? Legfeljebb csak javasolja, nem fog le mindjárt 3 erős ember és erőszakkal kiveszik:) Majd te eldöntöd, mit szeretnél. Először is mindenképpen tanácsot kéne kérni a szakorvostól, aki majd elmondja, mik a lehetőségek.

A szájszag brutál tud lenni ettől és ha már nem csak te érzed, majd feltűnik, hogy beszélgetés közben távolodnak az emberek...Van-e már fiú barátod...? Ha még nincs, így nehezen is lesz. Ha meg már van, biztosan hoznál érte áldozatot.:)

2012. máj. 20. 16:07
 5/10 A kérdező kommentje:
De csak én érzem.. Nem távolodnak tőlem azért az emberek. :) Sokat rágózok, mentolos cukorka, többszöri fogmosás. Nem teljesen szünteti meg, mivel én érzem és nagyon zavar, de azért nincs brutál szájszagom, nem úgy kell elképzelni. :)
2012. máj. 20. 16:42
 6/10 A kérdező kommentje:
De elmegyek dokihoz nem tudok mást xD Köszi mindenkink :DD
2012. máj. 20. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Remélem, nem sértődtél meg, nem azt írtam, hogy Neked BIZTOSAN szörnyű szájszagod van, hanem, hogy - saját érdekedben - próbálj meg mindent megtenni azért, hogy ne is lehessen és ez a nem kívánatos állapot mihamarabb megszűnjön. Mert hadd mondjam el - bár lehet, hogy tudod is - ez azért egyfajta gócot jelent a szervezetben, ami más betegségek kiváltója is lehet.

Szóval szerencse fel és látogasd meg az orvost.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

2012. máj. 20. 17:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Mindenképp felkeresem. Köszi! :)
2012. máj. 20. 17:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Sikerült valahogy megoldanod ezt a problémát? Én is sokat küzködök a mandulakővel, és tényleg undorító egy dolog...

2012. júl. 9. 23:55
 10/10 anonim válasza:
Ki kell vetetni! Nekem 6 eves korom ota nincs es nem is hianyzik:)
2022. febr. 3. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!