Emődi Judit kérdése:
Milyen vér csoportú szülőknek lehet nullás vércsoportú gyermeke?
Figyelt kérdés
2012. máj. 15. 19:55
11/14 anonim válasza:
Júj, előző voltam, összekeveredtem egy kicsit, szóval valóban csak 0-ás szülőknek lehet 0-ás gyerekük. Amit írtam azt nem kérdezted, bocsi. :-D
12/14 anonim válasza:
Nem csak 0-ás szülőknek lehet 0-ás gyerekük, hanem A-s és B-s szülőknek is lehet 0-ás. Apukám B-s anyukám 0-s, tesóm 0-s. Így az alábbi kombinációjú szülőknek lehet 0-s:
A-B
0-0
A-0
B-0
13/14 anonim válasza:
Akik lepontoznak, linkelnének valamit, ami azt bizonyítja, hogy nem igaz, amit írtam. Nekünk pár éve volt feladat a gimiben, hogy megállapítsuk melyik gyerek van örökbe fogadva és melyik az előző házasságból született stb. Akinek A-s vagy B-s vércsoportja van annak, valójában A0-s vagy B0-s van, de a 0-s recesszív, így elnyomják. Ezért lehet A-snak és B-snek, 0-s gyereke.
14/14 anonim válasza:
És két A, illetve B-s vércsoportúnak lehet 0-s vércsoportú gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!