Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az alkohol miatt lehet hogy a...

Az alkohol miatt lehet hogy a halál szélén állok?

Figyelt kérdés
30éves nő vagyok,15 éve iszok,ebben sok minden közrejátszott,volt egy 3éves szünetem.Viszont ami az utolsó fél évben történt,szerintem nem normális:megnőtt a hasam,mintha terhes lennék.Nem érzem jól magam.Ha kicsit többet eszek,még nagyobb a hasam.Azon gondolkozom,hogy itt a vég,a májam feladta a szolgálatot,meg minden más.Meg fogok halni?
2012. máj. 14. 02:22
 1/4 anonim ***** válasza:
36%
ezt a kérdést is részegen írtad ki?
2012. máj. 14. 03:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az alkoholizmus egyik jellemző testi tünete a megnőtt has, furcsa módon ugyanúgy, mint az éhezőké is! Ez nem a májkárosodás, hanem egyrészt gyomorhurut, másrészt gyomorvizenyő! De ezen tedd túl magad, a java még csak majd ezután következik :( a teljes testi leromlás és szellemi leépülés! Viszont erős akarattal le lehet szokni az italról, még szinte az utolsó stádiumban is! Ezt azért állithatom, mert én egyedül magamba is a delirium széléről jöttem vissza és azóta is normális életet tudok élni! Próbáld meg te is, fiatal nő vagy, még nem késő!! Sok sikert! :)
2012. máj. 14. 06:23
 3/4 KLászló válasza:
A puffadás, lehet a rossz májműködés eredmény. Először is teljesen hagyd el az alkoholt, és csináltass egy nagy labort. A körzeti orvosod biztosan megírja a beutalót. A vérvétel eredménye dönti el, hogyan tovább. Ha a májad még nem károsodott nagymértékben, (nincs cirrhosis) akkor teljesen meggyógyulhat a májad.
2012. máj. 14. 07:30
 4/4 anonim ***** válasza:

A víz a hasadban valószínűleg víz, amit az elégtelen májműködés okoz. Ascitesnek nevezik, gyógyszerrel vagy leszívással van esély az eltávolításra, de ez újra vissza fog telni, ha a májad már annyira rossz állapotban van.

Ha nem hagyod abba az ivást, akkor tönkremegy a gyomrod, vérző fekélyeid lesznek, a nyelőcsőben visszértágulat jelentkezik, ami életveszélyes vérzéshez vezethet, a máj elégtelen működése miatt a felhalmozódott méreganyagok az agyi működést is befolyásolják, teljes személyiségváltozás és elbutulás következik be. Végső stádiumban leáll teljesen a máj és a vese működése és ez rövid időn belül halálhoz vezet.

Végigcsináltam ezt egy alkoholistával, hidd el nagyon csúnya dolgokon mész keresztül, ha azonnal nem hagyod abba az ivást!

2012. máj. 14. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!