30éves nő vagyok,15 éve iszok,ebben sok minden közrejátszott,volt egy 3éves szünetem.Viszont ami az utolsó fél évben történt,szerintem nem normális:megnőtt a hasam,mintha terhes lennék.Nem érzem jól magam.Ha kicsit többet eszek,még nagyobb a hasam.Azon gondolkozom,hogy itt a vég,a májam feladta a szolgálatot,meg minden más.Meg fogok halni?
2012. máj. 14. 02:22
1/4 anonim válasza:
ezt a kérdést is részegen írtad ki?
2012. máj. 14. 03:13
2/4 anonim válasza:
Sajnos az alkoholizmus egyik jellemző testi tünete a megnőtt has, furcsa módon ugyanúgy, mint az éhezőké is! Ez nem a májkárosodás, hanem egyrészt gyomorhurut, másrészt gyomorvizenyő! De ezen tedd túl magad, a java még csak majd ezután következik :( a teljes testi leromlás és szellemi leépülés! Viszont erős akarattal le lehet szokni az italról, még szinte az utolsó stádiumban is! Ezt azért állithatom, mert én egyedül magamba is a delirium széléről jöttem vissza és azóta is normális életet tudok élni! Próbáld meg te is, fiatal nő vagy, még nem késő!! Sok sikert! :)
2012. máj. 14. 06:23
3/4 KLászló válasza:
A puffadás, lehet a rossz májműködés eredmény. Először is teljesen hagyd el az alkoholt, és csináltass egy nagy labort. A körzeti orvosod biztosan megírja a beutalót. A vérvétel eredménye dönti el, hogyan tovább. Ha a májad még nem károsodott nagymértékben, (nincs cirrhosis) akkor teljesen meggyógyulhat a májad.
2012. máj. 14. 07:30
4/4 anonim válasza:
A víz a hasadban valószínűleg víz, amit az elégtelen májműködés okoz. Ascitesnek nevezik, gyógyszerrel vagy leszívással van esély az eltávolításra, de ez újra vissza fog telni, ha a májad már annyira rossz állapotban van.
Ha nem hagyod abba az ivást, akkor tönkremegy a gyomrod, vérző fekélyeid lesznek, a nyelőcsőben visszértágulat jelentkezik, ami életveszélyes vérzéshez vezethet, a máj elégtelen működése miatt a felhalmozódott méreganyagok az agyi működést is befolyásolják, teljes személyiségváltozás és elbutulás következik be. Végső stádiumban leáll teljesen a máj és a vese működése és ez rövid időn belül halálhoz vezet.
Végigcsináltam ezt egy alkoholistával, hidd el nagyon csúnya dolgokon mész keresztül, ha azonnal nem hagyod abba az ivást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!