Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szükség esetén újraélesztenéte...

Szükség esetén újraélesztenétek valakit?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mit tennétek, ha váratlanul összeesne előttetek egy vadidegen.
2012. máj. 11. 20:21
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Nézzétek már meg a videót! NEM kell senkit fújkálni a legújabb guideline szerint!

"Semmi smárolás, csak a csajoddal smárolj" :)

2012. máj. 17. 20:21
 22/27 anonim ***** válasza:
Az úgy már más. :)
2012. máj. 18. 13:08
 23/27 anonim ***** válasza:
Ha tudnám, igen.
2012. máj. 21. 19:48
 24/27 A kérdező kommentje:
Mindenki tudja. Nézd meg a videót. Erre mindenki képes.
2012. máj. 21. 22:14
 25/27 anonim ***** válasza:

Nem olvastam amit írtatok,csak eddig: "elég sokat élesztek újra".

Ezt a kérdező írta.

Némi közöm nekem is van a kórházhoz,ezért szeretném a kedves kollégát megkérni ne terjesszünk téveszméket az újraélesztésről a polgároknak,mert az ilyen téveszmék miatt mint "elég sokat élesztek újra" hiszik azt hogy ez nekünk egy napi rutin és persze mindig sikerülnie kell.

Az újraélesztés semmi más mint légzés és keringés támogatás egy esetleges összeomlásnál.Ez nem történik minden nap és ha végezzük,sajnos a legritkább esetben lesz eredményes.

Ez nem olyan mint a kocsinál hogy ha lemerült akkor bebikázzuk és kész,már megy is.

Az ilyen kommentek és az ostoba kórházsorozatok az okai hogy az amúgy is tudatlan emberek téves elvárásokkal tekintenek a kórházi személyzet munkájára,kicsit konkrétabban ha nem sikerül a segítségnyújtás és a szív nem kezd el működni,akkor a hozzátartozók azt hiszik hogy ez esetleg a személyzet hibája,vagy esetleg tanácsokkal látnak el minket pl "üssék ki,üssék ki".. de mit?Esetleg belelát a szívbe hogy milyen fajta ritmuszavar zajlik a betegben,amire lehetne használni a buta vészhelyzetben oly sokat látott defibrillátort?

Ja.. és nem ugrik tőle fel a beteg :)

2012. jún. 25. 14:49
 26/27 A kérdező kommentje:

Épphogy ezért kéne az embereket arra bíztatni kedves kolléga, hogy kezdjék már el, míg oda nem ér a magasabb szintű segítség, mert ha hiszed hanem, sokszor ezen múlik egy ember élete. Én ezt tapasztalom. Míg kiér a mentő, fenn kéne tartani a keringést mellkaskompresszióval és akkor sokkal nagyobb esély lenne a reanimáció sikerességére. Ha pl. reverzibilis ok miatt halt meg valaki. A defibrillálást meg ne keverjük, azt úgyis a mentősök, ill. mi végezzük... és megmutatja a defi a ritmuszavart, amiről el tudjuk dönteni, hogy sokkolandó-e... De gondolom ezt nem kell megmagyaráznom.

És ha hiszed, ha nem elég sokat szoktam reanimálni. Nem mondom, hogy mind sikeres, de ha időben elkezdjük, akkor több esély van rá.

2012. jún. 25. 16:21
 27/27 anonim ***** válasza:
Én már próbáltam újraéleszteni a szomszéd bácsit. Amikor megláttam, mi történt, nem gondolkodtam, csak cselekedtem. Sajnos már késő volt.
2021. máj. 24. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!