Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szükség esetén újraélesztenéte...

Szükség esetén újraélesztenétek valakit?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mit tennétek, ha váratlanul összeesne előttetek egy vadidegen.
2012. máj. 11. 20:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

16 éves koromban egy nagyon jó barátnőm összeesett séta közben az utcán. Együtt voltunk én pedig azt hittem hogy csak elájult. Elkezdtem ütögetni az arcát és kb 10 másodperc után észrevettem hogy nem lélegzik. kerestem a pulzusát, hallgattam a szívét de semmi. Nagyon megijedtem. Akkor még nem ismertem annyira az elsősegélyt, csak talán a tévében láttam. Mindenki körénk gyűlt én meg ordítoztam hogy hívják a mentőket, de mindenki azt hitte hogy majd a másik hívja. Ekkor ideges lettem és ráordítottam egy emberre hogy most azonnal hívja fel a mentőket és erre már természetesen felhívta őket. Szinte megérzésből elkezdtem az újraélesztést, de tényleg nem ismertem és rettegtem hogy valamit elrontok,de azt meg nem akartam hogy meghaljon. Mire kiértek a mentők a szíve már újra dobogott és magához is tért. Hirtelen szívmegállás okozta a problémát. Ez volt életem legrosszabb élménye és talán ha nem a barátnőm lett volna akkor nem csináltam volna meg. Miután újra dobogott a szíve sem éreztem magam jobban. Nem. Szörnyű volt és én szörnyen éreztem magam. Sőt! Még most is szörnyen érzem magam, pedig csak arra a pillanatra gondoltam. Ha nem sikerült volna (és lássuk be nem sok esély volt rá hogy sikerülni fog) akkor a kezeim között haté volna meg egy ember akin még csak segíteni se tudtam.

SOHA SENKINEK NEM KÍVÁNOM HOGY ÉLJE ÁT EZT!

19/L

2012. máj. 14. 16:23
 12/27 A kérdező kommentje:
Tévedsz. Sok esélye volt a barátnődnek, mivel AZONNAL elkezdted. Ilyenkor az idő a legnagyobb "ellenség". Ha fenntartod valamilyen szinten a keringését, míg a mentő kiérkezik, megelőzheted/csökkentheted az agykárosodást. Szerintem jó érzés valakit megmenteni. Hiszen azért van életben, mert Te akkor ott voltál és csináltál valamit. Abban a pillanatban igencsak ijesztő (emlékszem még az én első újraélesztésemre), de nagyon jó érzés, hogy tudtál segíteni. Ha meg nem sikeres, akkor is mindent elkövettél, hogy segíts és így nem rajtad múlt...
2012. máj. 14. 16:32
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Az idegen emberek gusztustalanok. csak nem fogok egy 80 éves bácsi szájába fújkodni! Fúj!
2012. máj. 14. 16:43
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem kell szájba fújkodni senkit.

Ajánlom mindenki figyelmébe: http://www.youtube.com/watch?v=8dZRVdT795I

2012. máj. 14. 16:53
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi Magyarországon orrba szoktunk fújkálni,de egyáltalán nem ez a legfontosabb.Ez akkor kell,ha úgy látod,hogy valami akadályozza a légzését.Az újraélesztés a fontos.

19/L minden tiszteletem.Próbáld meg elengedni ezt az emléket,legalábbis ne nyomasszon többé.Mindent megtettél,engedd el...

2012. máj. 14. 21:04
 16/27 anonim ***** válasza:
Jó a videó!!:)
2012. máj. 14. 21:07
 17/27 anonim ***** válasza:
Én az orrába se fújnék bele. A mellkas nyomkodása még elmegy, de ez az orrba-szájba fújás gusztustalan! :S
2012. máj. 15. 15:10
 18/27 anonim ***** válasza:
17. válaszoló és ha téged kéne újraéleszteni akkor te mit szólnál, ha csak azért nem segítenének, mert gusztustalan az orrodba fújkálni???
2012. máj. 16. 13:35
 19/27 anonim ***** válasza:
Hát, azért az már más lenne...tudom, nem szép, de én akkor sem lennék képes rávenni magam erre.
2012. máj. 16. 16:28
 20/27 anonim ***** válasza:
Szerintem nem más, mert neked is az életed múlna rajta, ahogy egy másik embernek is. Szerintem ilyenkor erőt kell vennünk magunkon, mert fontos segíteni. Meg végülis tényleg nem fontos levegőt befújni neki, inkább a szívmasszázs a lényeg, elvileg olyankor is kerül elég levegő a tüdőbe.
2012. máj. 16. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!