Meg lehet változtatni a vércsoportot?
Figyelt kérdés
A kérdés elméleti, barátokkal vitatkoztunk arról, hogy létezik-e olyan módszer, amivel valakinek "kicserélik" a vércsoportját.2012. máj. 11. 20:15
3/11 anonim válasza:
Nem. Genetikailag van belénk kódolva, hogy mi a vércsoportunk.
A szervezet csak ezt tűri meg magában. Mint szervátültetésnél is, a betegnek utána egy életen át gyógyszereket kell szednie, hogy a szervezete ne dobja ki az idegen szervet.
Más vércsoport adása halált okoz.
A genetikai szerkezetet megváltoztatni a mai orvostudomány állása szerint saját kedvünk szerint nem tudjuk.
4/11 A kérdező kommentje:
Mi a helyzet a vérátömlesztéssel?
2012. máj. 11. 20:35
5/11 anonim válasza:
Harmadik vagyok
Leírtam mi a helyzet vele.
6/11 anonim válasza:
Bár vannak szórványos beszámolók arról, hogy megváltozott valakinek a vércsoportja, a tudomány nem kutakodik, hogy miért, hogyan történt, és inkább az illetők szavahihetőségét kérdőjelezi meg, talán nem véletlenül.
7/11 anonim válasza:
Vérátömlesztéssel vagy csoportazonos, vagy "0-" vér adható. Egyéb esetben anaphylaxiás shock, halál következhet be. Teljes vért ritkán adunk, többnyire vörösvértest-koncentrátum, friss-fagyasztott plazma, vagy trombocita adható.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. máj. 11. 21:25
9/11 anonim válasza:
Exchange transzfúzió a neve, és újszülöttkori vércsoport inkombatibilitás miatt fellépő sárgaság egyik "gyógymódja" (ha már a kék fény sem válik be).
Ekkor az újszülött vérét lecserélik az anyáéval, és átmenetileg az anya vére fog benne keringeni, addig, míg ezek a(z anyai) vvt-k szét nem esnek a lépben.
10/11 anonim válasza:
amit az utolso mondott olyasmiről hallotam már énis h az újszülött teljes vérét lecserélik...de akkor se biztos hogy kaphat más vércsoportot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!