Lehet attól valami bajom, ha naponta 2 gramm C-vitamint veszek be?
2 gram???
Az 2000 miligram! Miért szednél ennyit? Amúgy a kérdésedre a válasz:
" Megfigyeléseken alapulva kijelenthető, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekő, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában"
Igen és nem. (Én 3g -ot eszek.) Mivel a C vitamin vízben oldódik, a felesleg kiürül a szervezetedből, és a wcben végzi.
Van akinek nem jól reagál a szervezete a sok C vitaminra, magnéziumra stb... Ez esetben nagyon kínzó hasmenésed lesz tőle, mert felborítja a szervezeted vízháztartását.
Nálam magnéziumtól volt kellemetlen hasmenés.
Ha ilyet észlesz hagyd abba és keress egy másik fajta C vitamint, mert nem mindegyik ugyanolyan.
Osmotic diarrhea:
első vagyok
Nem értem miért kell enynit szedni, a szükséges adag miligramokban mérhető, nem gramokban. Attól, hogy vízben oldódó vitamin, ha túl sokat szed az ember, akkor bizony nagy eséllyel előfordulhat, hogy lassabban tudja a szervezet kiüríteni a felesleget mielőtt beviszed a következő adagot...és ekkor jön a vesekő, jha, előbb elfelejtettem a gyomor-bél irritációt és a hasmenést.
A bélrendszernek azért nem tesz jót nagy mennyiségben(1000mg felett), mert a C-vitamin egy szerves sav (aszkorbinsav a neve)
Nos nem kell mindig annak hinni amit elmondanak kicsit gondolkodjatok már el pl szentgyörgyi professzor napi 1 mg ot -ha beteg volt 8 mgot evett -és érdekesképpp nagyon idős korában kigyogyúlt egy tűdőgyusziból de itt van két link ki ki döntse el kinek hisz
az állatokról szóló részre figyeljetek !!!
Az egy 30-40 éves tétel, hogy a sok C vitamin káros.
Rákgyógyításban napi 10- 20 g-ot alkalmaznak sikerrel. Igaz nem a konvencionális orvoslásban.
Különben is a mai időkben sokkal több környezeti ártalom éri az embert, mint hajdanában, tehát sokkal több szabadgyökre, antioxidánsra van szükségünk.
Tudtommal Szentgyörgyi sem a vesekő problémái miatt halt meg ilyen ifjú 97 éves korban. Talán nem is a budin élte le az életét.
Lenkei persze hazabeszél, de gondolom az adatai nem légből kapottak.
Szerintem ennyit nyugodtan szedhetsz, főleg ha nem tapasztalsz negatív hatást.
Igy van én fentvagyok egy rákforumon és ott irtak egy olyan eltitkolt modszerről amiben nagydozisban kurálnak rákos betegeket DE nem csak tablettában hanem injekcioban kell beadni és ott 10g-felfelé mennek a számok
a vesekő - baromság egészen mástól van ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!