Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan mehetnék táppénzre?

Hogyan mehetnék táppénzre?

Figyelt kérdés
Nem bírom a munkám, görcsbe van a gyomrom, teljesen kivagyok tőle.
2012. máj. 7. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát úgy a legegyszerűbb, ha elmész orvoshoz. :)

Vannak dokik, akiknek elég elmondani, hogy mi az igazság, hogy pihenésre van szükséged. Ha a dokid nem ilyen egyszerű, akkor hasmenés hányás láz, és egy hetet máris otthon vagy. Tudod mint a suliba.

Nem olyan bonyolult ez.

2012. máj. 7. 09:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha a munkádat nem bírod, akkor ez nyilván nem fog megváltozni attól, hogy 1-2 hétre táppénzre mész, hiszen a munkahelyed nem fog ez idő alatt megváltozni. Ideig-óráig persze megoldást jelenthet, de gondolom te is tudod, hogy leginkább más munkahelyet kellene keresned.
2012. máj. 7. 09:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha táppénzre mész az olyan mintha adnál a kakának egy pofont.Olyan mintha homokba dugnád a fejed , kibújnál a probléma alól.A legjobb ha otthagyod ezt a munkahelyet és keresel egy másikat.Kérdezz meg ismerősöket hátha tudnak egy jó helyet , esetleg beszerezni.Vagy dolgozz külföldön pár hónapot.
2012. máj. 7. 09:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez nem megoldás, de hirtelen nem tudom mit tudnék tenni, ez tűnik most a leggyorsabb, bár nem a legjobb megoldásnak. Pluszban játszik még az is, hogy ez egy kis közösség, hamar kikezdik az embert, van aki 20-25éve nem volt táppénzen, minden egészségügyi problémát szabadságból kellett megoldani. De ott tartok, hogy egyszerűen nem érdekel semmi, csak ne kelljen oda bemennem.
2012. máj. 7. 09:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi a munkaköröd, mivel foglalkozik a cég, és melyik városban található?

Menj el dokihoz, valamilyen ürüggyel csak kiír betegállományba, húzd amíg tudod, utána lépj ki, vagy hagyd, hogy elküldjenek és nem kell többet közéjük bemenni. Tehát nem kötelező ott dolgozni, főleg ha ennyire rossz neked!

2012. máj. 7. 09:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Az a legrosszabb az egészben, hogy mindenki mondja, mennyire jó helyem van mennyire szerencsés vagyok ezzel a munkával, jó fizetésem van stb... De én nem bírom, kikészít, Somogy megyében van egyébként.
2012. máj. 7. 09:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Egy patikáról van szó.
2012. máj. 7. 09:48
 8/9 anonim ***** válasza:

És magával a munkahellyel pontosan mi a gondod? Hátha lehetne ezen segíteni. Például a munkatársakkal nem tudsz kijönni? Vagy a főnököddel?

Tudom, hogy manapság nem könnyű munkahelyet váltani, de talán mégis az lenne a legjobb, ha egy darabig még kibírnád ott, és közben szorgosan keresnél másik helyet. Csak éppen semmi sem garantálja, hogy egy másik munkahelyen jobban fogod magad érezni.

Esetleg azon is próbálhatnál segíteni, hogy te jobban tudd magad érezni a munkahelyeden. Nem viccből mondom, de most az jutott eszembe, hogy egy pszichológustól is kérhetnél segítséget, hogyan tudj jobban beilleszkedni, hogy kommunikálj a munkatársaiddal hatékonyabban, hogy elviselhetőbb legyen számodra a munkába járás. Egy próbát megér szerintem, hiszen tényleg nagy kincs az, ha valakinek munkája van, ezért szerintem mindenképp meg kell próbálni a körülményeken javítani először. Persze ezt csak arra értettem, ha tényleg az a gond, hogy a munkatársakkal nem tudsz jól kijönni. Ha valami más baj van, akkor nem tudom, mi mást lehet csinálni, mint új helyet keresni.

2012. máj. 7. 10:09
 9/9 A kérdező kommentje:
A kollégákkal nincs gond szerencsére, itt valami más probléma lehet, nem kizárt, hogy pszichés. :( Én sem tudom pontosan, de a munka jellege sem jön be nekem, valami másra vágyom.
2012. máj. 7. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!