Egy honapja van munkaviszonyom, de veszelyeztetett terheskent szeretnek tappenzre menni. Megtehetem vagy tenyleg csak egy honapra mehetnek el, mert csak egy honapot dolgoztam?
Figyelt kérdés
Es ha elmehetek szulesig, akkor a tgyas alapja mi lesz? A szerzodesemben brutto 140 ezer ft szerepel.
Szulesig meg lesz a 6 honap biztositottsag egyaltalan, vagy ugy, h dolgozom, vagy ugy, h tappenzen vagyok?
Ha meglesz, mi szamit a tgyas alapjanak, a 140 ezer, es akkor kapok maximalis tgyast, vagy a tappenz, vagy mimimalisat kapnek, mert nincs meg a 6 honap a tappenzzel?
2008. ápr. 22. 18:52
1/1 anonim válasza:
Szia. Nem írod hogy mennyi idős terhes vagy. És az is lényeges lenne hogy a tavalyi évbe, és az azelötti évbe volt-e munka viszonyod. A tgyást 1 hónap munkaviszonyra nem kapod meg.Főleg azért mert a tgyás alapja a szülést megelőző 2 évből számítják ki,ha van 168 napod biztosítva, de ennek nem muszály a terhesség megelőző évbe lenni, de az a lényeg hogy a terhesség előtti 168 nap jővedelméből fogják megállapítani. És a táppénzről pedig, el mehetsz táppénzre ha veszélyeztetett terhes vagy, és nem csak 1 hónapra, hanem a terhesség végéig maradhatsz.Remélem érthetően írtam.Sok sikert 40 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!