Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Veszélyesek a cérnagiliszták?

Veszélyesek a cérnagiliszták?

Figyelt kérdés
sok kis fél cs-es giliszta az emberben veszélyes?
2009. jún. 23. 15:43
 1/7 anonim válasza:
100%
nem. természetes az embreben a "cérnagiliszta". mindig élnek benne. ha a székletben sok van, akkor valamiolyan dolog került a szervezetbe, ami megölte őket, ezért kerültek ki a széklettel.
2009. jún. 23. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

az a sok kis giliszta( valószínűleg hengeres vagy laposféreg, vagyis nem igazán giliszták azok, mint a földigiliszták) veszélyes lehet, mert felszívja helyetted a tápanyagokat, ha túl sok van belőlük...

Amúgy azok, amik az emberből kijönnek, csak lárvák általában, ilyenkor van egy kifejlett(fajtól függően akár méteres) féreg is az emberben.

2009. jún. 23. 16:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
második vagyok, rosszra gondoltam, a cérnagiliszta nem annyira veszélyes, de nem természetes, hogy bennünk van: [link]
2009. jún. 23. 16:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Ezek kis fehér fél cm-esek.forduljak orvoshoz

?

2009. jún. 23. 16:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Lehetnek hatással más testrészre,pl.zsibbadást kiválthat?halálos lehet?
2009. jún. 23. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem halálos, igazából semmi baj nincs vele, csak könnyen továbbadható, meg kellemetlen. [Például viszket egy kicsit.]

Kiskorban, pl. óvodásoknál szinte járványszerű, csak kevesen tudnak róla. Nekem is volt, amikor picike voltam. Túrtuk a homokozót, néhányan bevették a szájukba, stb. És azért lett. Aztán nem szándékosan továbbadtuk egymásnak... :D

Nem szégyen, lehet rá kapni tablettát, esetleg ha bírod, akkor egyél sok fokhagymát, jóféle népi gyógymód.

És alapos kézmosás vécéhasználat után, no meg nem nyúlkálni... [A cérnagiliszta a végbélnyílásnál rakja le a petéit.]

2009. jún. 23. 18:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2009. jún. 23. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!