Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi az a hormonzavar?

Mi az a hormonzavar?

Figyelt kérdés
ma volt a hirekbe a Barátok közt 1.fele után hogy egy 5 éves kisfiú gabona miatt hormonzavaros lett....
2009. jún. 22. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
2009. jún. 22. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Annyit takar, hogy nem működik a hormonháztartás úgy, ahogy kéne.

valamelyik hormon (vagy hormonok) nem termelődik ,vagy túl sok lesz belőle, környezeti hatásra vagy betegség miatt(ami lehet genetikai betegség is)

és úgy tudom nem fiú, hanem lány volt (én neten olvastam róla) és az ok az, hogy a gabona, amiből az a gabonapehely készült, amit evett, egy mérgező gombával volt szennyezett(itt nem a hagyományos kalapos gombára kell gondolni persze)

2009. jún. 22. 20:59
 3/7 A kérdező kommentje:
azt tudom h kit hogyan ..fertőzöt meg.mi az a hormonzavar?
2009. jún. 22. 21:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Lehet más téma, de pl 8 éves hugomnak is ilyen volt. Neki megjött a menzesze! 8 évesen! Aztán kapott valami gyógyszert...

nem tudom mennyi köze lehet ehhez az esethez, de hátha..

2009. jún. 22. 21:06
 5/7 anonim ***** válasza:

nem működik a hormonháztartás úgy, ahogy kéne.

valamelyik hormon (vagy hormonok) nem termelődik ,vagy túl sok lesz belőle, környezeti hatásra vagy betegség miatt(ami lehet genetikai betegség is) -> ez a hormonzavar röviden leírva. konkrét hormonzavaros betegség több is van...

pl a törpenövés is az, mert nem műkösik rendesen a hormonrendszer, a növekedési hormon nem termelődik, ez az elsődleges ok, de van még más is.

Az hogy a kislánynak 5 évesen megjött a mensese, azt jelenti, hogy a nemi hormonokat termelő szervekkel van gond.

2009. jún. 22. 21:12
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:D csak kiváncsi voltam..igen téleg lány volt bocs.
2009. jún. 22. 21:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Itt biztosan megtalálod a kérdésedre a választ:

[link]

2011. jún. 5. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!