Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Minden SZTK-s orvos ennyire...

Minden SZTK-s orvos ennyire életunt és durva? Talán csak mert nem zsebelnek be ennyi pénzt?

Figyelt kérdés
vidéki kisvárosban lakom, az sztk-s orvosokról szeretnétek titeket kérdezni. szóval itt van ugyan egészségügyi központ de a helyzet hát..eléggé nyomasztó. nem elég hogy az orvosok többsége lekezelő, semmibe nézik sokszor az embert. 18 vagyok, nem találkoztam annyi sokféle orvossal de amiket láttam... a sebészeten valam ieszméletlen durva és őrült orvos van, a fogorvos szintén egy ordibálós f@szkalap akinek semmi sehogyan semikor nem jó... a tüdőszűröben a női orvos és aszisztens is úgy kezeli az embert mint valami tárgyat, figyelmetlenek és durvák. gondolkodtam hogy ennyire pénzéhesek lennének és ennyire életuntak? én azon vagyok hogy még azért se adnék borítékot egyik orvosnak sem, megvan azoknak a fizetésük, ez a munkájuk, legalább tisztességgel végeznék...
2009. jún. 22. 10:26
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
azt akartam még hogy máshol is ilyen rossz a helyzet, azért járnak annyian magándokihoz?
2009. jún. 22. 10:29
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Számomra is aktuális a kérdésed..

én úgy gondolom hogy nem szabad általánosítani,mert mindenhol vannak kivételek,de a legtöbb sztk-s orvos így viselkedik,hogy miért nem tudom..talán a pénz?az is lehet.

Én előző héten úgy döntöttem esedékes lenne felkeresni egy nőgyógyászt(életemben először mentem nőgyógyászhoz)és többen azt tanácsolták hogy magándokit válasszak,mert mégiscsak az első,és hát elvileg nem is csak sima szűrővizsgálatra mentem hanem más problémám volt/van,így elmentem.

5 percet voltam bent,megvizsgált oké,de 6000 forintot kért,hát elég undorító dolog szerintem,bár kedves volt..

szóval utána elgondolkodtam,hogy talán mégiscsak az sztk-ba kellett volna mennem,de az ottani orvosokról én is hallottam érdekes dolgokat..

na ezzel most valószínűleg nem jutottál közelebb a problémához,én csak a saját véleményemet írtam,remélem mások is írnak még dolgokat!

Üdv!

2009. jún. 22. 10:40
 3/11 anonim ***** válasza:

én budapesti vagyok de itt is a kerületi sztk-ban is van egy-két orvos, aki elég bunkó

Pl. középiskolába való felvételihez kellett az alkalmassági. szemészet is. mivel egyik nap tanári értekezlet volt, nem volt suli, ezért elhatároztam hogy elmegyek, és legalább ezen is túlleszek. 3 órát vártam, és amikor bementem a nő leb@szott hogy miért nem akkor megyek, amikor van a gyermekrendelés. hát én majdnem megütöttem.

egy diák mikor máskor menjen el, ha nem szünetben.?

(aztán átmentem a hallásvizsgálathoz, mert az is kellett. ott ültem másfél órát hogy adjanak egy időpontot a jövő hétre.) és csodálkoznak hogy mindenki utálja őket?

2009. jún. 22. 10:43
 4/11 anonim ***** válasza:

Győrben ugyan az az orvos délután a maszek rendelésen mint a kisangyal olyan lesz.

Már a nők elhejtanak reggel, jöjjek vissza 3 hónap múlva!

Vagy aznap délután maszek.

De vannak kivételek, vannak nagyon jó orvosok SZTKilag is.

2009. jún. 22. 10:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a 18. kerületi SZTK-ba járok és 1-2 orvos van, aki normális, a többi olyan, ahogy írtátok. Azért ilyenek, mert fix fizetésük van és nem kapnak többet, ha több a beteg. Akikhez én jártam azok nyugdíj előtti öregek voltak és nekik már mindegy volt, mi lesz a beteggel, úgyse ők fogják tovább kezelni.
2009. jún. 22. 10:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer szólan, mikor a főorvos ekem hátttal! fekve a fotelban megkérdezte, hogy honnan veszem hogy vakbélgyulladása van a kisfiúnak!? - mikor ott áltam egy hosszúhajú szoknyás lánnyal, aki összegörnyedt a fájdalomtól, és a gyerekorvos utalt oda - na akkor elmagyaráztam, hogy ő az orvos, nem én, nem látok a gyerekem hasába és nem is akarom megvizsgálni, azért jöttünk hogy meggyógyítson, mert bízunk benne stb.

Na erre felugrott, aztán ott pattogott körülöttünk.

2009. jún. 22. 10:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is jártam SZTK-s nődokinál, de mégegyszer azt a kellemetlen élményt nem szeretném átélni. Még 2 napig sajgott utána. :( Persze ez biztos orvos függő is. Inkább fizetek de azért kapok időpontot, és kedves ellátást. Valamint 100 kérdésem is lehet, mindenre válaszol. Akár oda is csöröghetek ha kérdésem van.
2009. jún. 22. 11:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Székesfehérvári vagyok, 3 havonta kontrollra kell járnom sajnos a szívem miatt, de a kardiológusom szuper jó fej! Nagyon szeretem, állandóan viccelődik és nem is érzem, hogy engem most komolyan vizsgálnak. Örülök, hogy rátaláltam erre a kivételre... de a többi... nos, no comment.
2009. jún. 22. 11:09
 9/11 anonim ***** válasza:

14:10 Lánynak

Ez az ára annak,ha magándokihoz jársz,és még viszonylag "olcsót" fogtál ki.Nyilván sokat keresnek,de én úgy gondolom,hogy a nagy részük megérdemli,hogy annyit keressen amennyit,hiszen rengeteget dolgozik,sokan dolgoznak mellette kórházban,vagy már nyugdíjba mentek,de inkább dolgoznak,vagy egyszerűen volt annyi kezdőtőkéjük,hogy magánrendelőt nyissanak.Szerintem ez így rendben is van.

Az SZTK-s dokik meg hát magyarországon gyakorlatilag éhenhalnak a fizetésükből,hát nem csodálom,hogy morcosak,és kedvetlenül végzik a munkájukat,persze hozzáállás kérdése,de én értem őket sajnos.

2009. jún. 22. 11:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell csodálkozni azon, h ennyire életuntak. Tanultak 6 évet elég keményen, aztán kapnak kb. 80 ezer forintot. Persze ez nem jogosítja fel őket arra, h bunkók legyenek, az igaz. A magándokik meg drágák, ezt tudjuk előre, nem kell felháborodni, ha 6ezret elkér. Gondolom elég sok pénz kellett ahhoz, h pl egy rendelőt tudjon nyitni. Sajnos az orvosok mentalitása addig nem fog változni, amíg az egészségügy helyzete nem javul....
2009. jún. 22. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!