Anita22 kérdése:
Mennyire és hogyan hat egy gyógyszer, ha összerágva nyelem le, holott a betegtájékoztatójában rá van írva: "Ne rágja szét"?
Figyelt kérdés
Az orvosaimtól nem kaptam egyértelmű választ, csak annyit mondtak nekem hogy nyugodtan bevehetem úgy is a tablettákat, nem lesz semmi gond. Sajnos képtelen vagyok egyben lenyelni őket :( Egyébként a gyógyszer amit most szedek és összerágva nyelem le a Xanax (0,25 mg) és Paroxat (20 mg)nevű antidepresszáns, egyáltalán nem nagy gyógyszerek. De mégis valami oka csak lehet, hogy figyelmeztetnek a leírásban arra hogy ne ily módon szedjem a tablettákat, valaki tudja hogy mi?2012. ápr. 25. 09:07
1/9 anonim válasza:
36 vagyok és még sosem tudtam lenyelni gyógyszert. Tehát-> összerágva is hat mindegyik. Még a filmtabletta is. Itt vagyok, élek...
2/9 anonim válasza:
A gyógyszerek bevonata egy darabig egyben tartja őket az emésztő rendszerben, h a megfelelő helyen szívódjanak fel valamint elkerüljék az esetleges irritációt.
3/9 A kérdező kommentje:
Nos hát mindenki azt mondja nekem, hogy igen így is hatnak a gyógyszerek, de a betegtájékoztatójában miért írják vastagon kiemelve, hogy nem így vegye be őket, igazából ezt nem értem.
2012. ápr. 25. 09:19
4/9 A kérdező kommentje:
Ja, értem akkor már, köszönöm, hát idáig nekem sem volt semmi bajom egyik gyógyszertől sem így és hatnak is, csak erre voltam kíváncsi, hogy miért írják hogy ne.
2012. ápr. 25. 09:20
5/9 anonim válasza:
de miért rágod össze ha rá van irva h ne rágd? és ha elnegyedeled a gyógyszert? ugysem megy le?
legalább ezeket az antidepresszánsokat ne rágva vedd be, uralkodj magad 3 éves gyerekem beveszi a gyógyszert!
ANTIDEPRESSZÁNST NEM LEHET ÖSSZRÁGNI
nővér vagyok ugyhgy tudom
6/9 A kérdező kommentje:
Megpróbálom negyedelve bevenni, de már összeszorul a torkom, ha tudom hogy gyógyszert kell bevennem. És mivel pánikbeteg vagyok, így nehezebb, igazából attól félek hogy félrenyelek, mert már számtalanszor előfordult még ételnél is...
2012. ápr. 25. 12:52
7/9 anonim válasza:
nem tudom mit kell cukkolni egymást! Aki csak piszkálódni akar ne irjon ide, ne más kiirásával foglalkozzatok ha ide irtok hanem ezzel a problémával amit a kérdező kérdez!
Őszíntén szólni a nővér írásást olvasva nem látok semmi olyat amit ne lehessen értelmezni.
8/9 anonim válasza:
szerintem sincs benne semmi olyan, amit irt a nover! (bocs az ekezet miatt kulfoldrol irok)
csak lehet hogy egyesek nem fogjak fel az irast
9/9 anonim válasza:
Kérlek ne irkálj privátba, hogy egy néger gec!zzen az üres szemgödrödbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!