Anti-HB-e pozitív mit jelent a leletben?
Figyelt kérdés
Hepatitis fertőzés gyanús vagyok...1,0 helyett nekem 3,0.Ez mit jelenthet?A leleten az áll,hogy 3,0 HBeAg pozitivitást valószínűsít.2012. ápr. 18. 19:43
1/3 anonim válasza:
Hepatitis B vírus ‘e’ antigén (HBeAg)
A HBV fertőzés korai időszakában megjelenő vírusrészecske, mely az aktív fertőzést igazolja. Jelenléte alatt nagy a beteg fertőző képessége a környezetére. A B vírus szerkezeti variációja miatt (pre-core mutans) a betegek kb. felében negatív az ‘e’ antigén vizsgálat. Ezért fontos a HBV-DNS meghatározás is. Az ‘e’ antigén jelenléte befolyásolja a gyógykezelés eredményességét.
Hepatitis B vírus ‘e’ ellenanyag (anti-HBe)
Meghatározását a fertőzés stádiumának megállapítására és a gyógyulás igazolására végezzük. Pozitív eredménye a B vírus szaporodásának megszűnését és a betegség gyógyulását mutatja.
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ,ezt én is megtaláltam neten,de nem igazán értettem...:( konkrétan akkor hepatitis b-s vagyok?
2012. ápr. 18. 21:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!