Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A barátom kipróbálta az...

A barátom kipróbálta az ecstasy-t. Mekkora az esély hogy nem egyszeri alkalom volt, és továbbra is élni fog vele?

Figyelt kérdés
már kb 1 éve füvezik, és erre nem is szóltam semmit. Most kipróbálta az ecstasy-t. Ez azért már jobban zavar.

2012. ápr. 18. 18:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
az extasy gagyi, majd ha vénásan nyomja, akkor kezdj el esetleg aggódni
2012. ápr. 18. 18:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyire volt tőle rosszul és ő maga mennyire függő személyiség. De ez azért nem heroin, hogy egyszeri alkalomtól örök függésre legyen ítélve!
2012. ápr. 18. 18:41
 3/13 A kérdező kommentje:
nagyon aggódom miatta, mert épp tegnap beszéltem vele a füvezésről, mert magától azt sem mondta el..vagyis, még régeben tudtam róla, aztán egy ideje azt mondta hogy már nem tép..én viszont megtudtam, és végül ő is bevallotta, viszont azt már nem hogy ecstasy-t is kipróbálta a hétvégén.. /biztos forrásból tudom, hogy így volt/ ... egy ideig még várok, hátha kiböki magától, ha viszont nem, muszáj lesz neki megmondanom, hogy szerintem szüksége van egy kis időre/ezalatt értek 1-2 hetet/, hogy gondolkodjon el rajta, hogy értem képes e lenne abbahagyni az ilyen dolgok eltitkolását.. :( nagyon nehéz lesz, de szerintem ez lenne a helyes lépés.. mindennél jobban szeretem, és el sem tudom képzelni az életem nélküle!!! :( szerintetek is ez lenne a helyes lépés?
2012. ápr. 18. 18:47
 4/13 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem az volna a helyes lépés, ha egy függő embert elsőzör is megpróbálnál elvinni pszichiáterhez, hogy segítsen neki leszokni, utána pedig kirúgnád. Hacsak nem akarod az életben majdan minden filléredet egy drogosra költeni, aki az anyag érdekében a gyerekei elől is könyörtelenül és gátlástalanul elveszi az ételre-ruhára való pénzt.

De te tudod. Ha annyira szereted, akkor úgysem ér semmit a józan ész szava.

2012. ápr. 18. 18:58
 5/13 A kérdező kommentje:
nem függő! .. egyszer próbálta ki, a füvezésre pedig tudomásom szerint nem lehet rászokni,csak ha már naponta szív...de ennek ellenére aggódok.
2012. ápr. 18. 19:07
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Pedig itt lenne az ideje aggódnod! A fűre nem lehet rászokni, csak nehéz letenni (mire eldönti hogy leteszi, már nem tudja)! Ha egy csapatban, körben füveznek, egy idő után előkerül más anyag is! Vagy menekülsz, és akkor a szeretett ember magára marad, és hogy még jobban tompítson elkezd jobban süllyedni. Vagy eldöntöd hogy segítesz neki, de azzal van egy kis gond: Neki is akarni kell!
2012. ápr. 19. 10:18
 7/13 A kérdező kommentje:
egyértelműen segítek! csak hogyan kezdjek hozzá? mivel segíthetnék neki?.. vagy legalábbis mivel győzhetném meg. hogy ne csinálja?
2012. ápr. 20. 17:52
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez egy olyan dolog, ami abszolút rajta múlik.
2012. ápr. 21. 18:26
 9/13 anonim ***** válasza:
18%
Minek jársz egy drogossal? Ugyan már, millió pasi van, aki nem rombolja magát, minek kínlódsz egy ilyennel?
2012. ápr. 23. 20:00
 10/13 anonim válasza:
24%

Majd egyszer azon kapod magad hogy csak a cuccon jár az esze és mindent megtesz megszerezze azt... minden drogos jön a hülye kifogásokkal hogy egyáltalán nem káros, sőt a fű egészséges is, jönnek a becopyzott cikkekkel hogy miért is az, meg hogy alkalmazzák gyógyszerként is, igen.

Csak az a gond mikor már az ember bizonygatni akarja hogy mennyire is jó dolog ez és nincs ezzel semmi gond, akkor az már 1 jel arra hogy ő természetesnek veszi a használatot és mindent elkövet azért hogy bizonyítsa az igazát azaz semmi gond a cuccal.

Na meg természetesen leszól másokat hogy parások meg hülyék mert nem mernek kipróbálni 1 dolgot sem és csak a TV-ből értesülnek mindenről és tudatlanok.

Szánalmas az összes ilyen ember, nekem vannak ismerőseim akik szaros 14-16 évesen cuccoltak, elöször fű, utána jött a többi... nem csak fiúk, idióta lányok is.

Nekem ne mondja senki a drogosok okosodásért meg a filozófiáért csinálják a dolgokat... a törzsi szokásokat még megértem hisz hozzátartozik a kultúrájukhoz, hagyományőrzésből szívnak és azok az emberek tényleg meglátnak értelmes dolgokat, lásd: pszichonauták.

De egy nyominger 14-18 éves nem tud még semmit se csak kábul mint egy hülye.

2012. máj. 1. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!