Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az agyvérzést lehet érezni?...

Az agyvérzést lehet érezni? Vagy észre lehet valamiből venni? Milyen jele van? Gyors válaszokat légyszives!

Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 10:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Nyugi, ha agyvérzésed volna, nem tudtál volna itt kérdést feltenni...

Amúgy vannak előjelei, csak az ember akkor nem is gondolja, hogy ez az.

" A tünetek viszonylag hirtelen jelentkeznek, például ébredéskor, vagy néhány perc alatt.

A Magyar Stroke Társaság a leggyakoribb tünetekként, előjelekként az alábbiakat sorolja fel:

hirtelen kialakuló éloldali végtaggyengeség;

bénulás;

ernyedt, zsibbadt arcfél;

beszédmegértési zavar;

szóformálási nehézség;

kettőslátás;

látótérkiesés;

látásvesztés vagy csökkenő látásélesség;

szédülés;

koordinációs zavarok;

memóriazavar.

Előfordul, hogy a beteg gyors javulást mutat, de ilyenkor is orvost kell hívni, mert a tünetek visszatérhetnek, és végleges bénulássá súlyosbodhatnak."

2012. ápr. 7. 10:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Hú köszi a választ! de nem vagyok megnyugodva, mert ma reggel ébredés után pár perccel úgy megszédültem, majdnem elájultam, de ahogy leültem, jobb lett. Félek, hogy esetleg agyvérzés, vagy nem tudom...
2012. ápr. 7. 10:37
 3/8 anonim ***** válasza:

nekem apukámnak volt novemberben két kisebb agyvérzése.

neki egész éjjel zsibbadt a feje és reggel mikor fölkelt akkor megállt a szoba közepén és nem tudott egyszerűen elindulni.

2012. ápr. 7. 10:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Jaj ne butáskodj már!

Én babát várok és szinte nap 24 órájában szédülök :)

Valószínű, hogy a vérnyomásod ment le ahogy hirtelen felálltál (sok embernek van ez), rosszabb esetben a vércukrod ment le, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni pláne ha amúgy semmi bajod, egészséges vagy.

2012. ápr. 7. 10:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Izomgörcs, magas vérnyomás, az arc egyik felének a lebénulása, a test egyik felének a lebénulása.
2012. ápr. 7. 10:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Kicsit hipochondernek tűnsz. Reggeli szédülés lehet egy leesett vérnyomástól is...
2012. ápr. 7. 10:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, kezdek megnyugodni. :)
2012. ápr. 7. 10:55
 8/8 Merovingii ***** válasza:

Ha agyvérzésed lenne , 2 lehetőség adódik :

1 , MEGHALSZ , 2 valaki észreveszi valaki , kórházba visznek és bénán éled le az életed , hacsak fel nem épülsz .

2012. nov. 18. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!