Meddig tart a fitymaszűkület vagy fitymafék orvoslása?
ha tényleg szükséges a műtét, azt ambuláns beavatkozással elvégzik (én csak azért tudom, mert nekem most volt): bemész, ha sorra kerülsz betolnak, műtét, utána fél óra megfigyelés és hazaengednek.
Kórházfüggő a műtét jellege: van lézeres műtét is magánrendeléseken borsos áron, viszont engem TB-sen műtöttek (tehát ingyen), és valami elektromos szikével végezték a műtétet, ami a lézerhez hasonlóan nem eredményez vérzést, varratok sincsenek, mert egyből összerakja a vágás helyét (nálam a féket teljesen elválasztották a makktól, mert elvileg így lesz teljesen problémamentes). Engem így műtöttek és csak akkor kell visszamennem, ha begyullad, vagy valami probléma van. Még kötést se tettek rá, mert nem kellett.
Ez persze kórház függő, de az orvos nyilván urológiára utalt be, ott mindent meg tudsz beszélni az urológus szakorvossal, azt is, hogy ő milyen módszerrel végzi a műtétet.
Nekem is volt/van egy kis szűkületem is, de nem engedtem először a körülmetélést, mert lehet, hogy ezzel a műtéttel az a probléma is megoldódik. Az orvossal kell tisztázni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!