Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A gyulladt seb is begyógyul?

A gyulladt seb is begyógyul?

Figyelt kérdés
Gondolom azért nem kell minden bibivel egyből orvoshoz rohanni.. szóval azért csak begyógyul, csak mondjuk később, nem? Egyébként ez egy nem túl mély (de nyílt), nem túl nagy vágott seb. Esetleg tehetnék valamit hogy gyorsabban gyógyuljon?
2012. ápr. 3. 02:30
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
amúgy légyszi ne az orvost írjátok, ezzel nem szívesen mennék el az orvoshoz bizonyos okok miatt. szóval inkább valami olyat amit én is alkalmazhatok akár valami kenőcs vagy bármi. Betadine jó erre is? de már attól is megnyugodnék ha csak biztos lenne hogy begyógyul (csak mondjuk soká és fájdalmasan) :D látjátok úgy parázok hogy még aludni se bírok x')
2012. ápr. 3. 02:47
 2/13 A kérdező kommentje:
esetleg ezüst kolloid használhat?
2012. ápr. 3. 03:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Most nem értem,miről beszélsz? Ha elvágja magát az ember,automatice gyulladásba kerül az a terület ,fáj,meleg,vörös,duzzadt. Ha nem túly mély,és ráadásul vágott,tehát a sebszélek egyenesek,minden további nélkül be fog gyógyulni.Bár kinek mi a nem túl mély.
2012. ápr. 3. 06:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Amugy betadnnal lekenheted a sebtől kifelé kell törölni,és a sebbe szigorúan tilos bármit belekenni,önteni . Még frissen gondolom lemostad vízzel,annyi elég.
2012. ápr. 3. 06:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Körömvirág kenőcstől is hamarabb gyógyul.
2012. ápr. 3. 07:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Begyógyul, bármilyen mély is. Az én 0,5 centi mély, szétnyílt sebeim is begyógyultak max 1 hónap alatt, Bepanthennel 1-1,5 hét. Viszont mire kifehéredik a heg, kb fél év egy nagyobbnál.

És lécci ne csinálj ilyen hülyeségeket, később te is szívni fogsz miatta, mint én. :D

2012. ápr. 3. 07:41
 7/13 A kérdező kommentje:
igen frissen lemostam, meg azután is volt hogy lemostam, amikor újra vérzett. most be van kötve, csak azért ijedtem meg mert most a kötés nem átvérzett hanem ilyen átlátszós-picit pirosas folyadék látszik ott ahol a seb van. már kicsit kevésbé fáj de ha az genny akkor elfertőződött nem?
2012. ápr. 3. 07:44
 8/13 A kérdező kommentje:
hát csak ez valószínűleg elfertőződött és azért aggódok :/
2012. ápr. 3. 07:45
 9/13 A kérdező kommentje:
ja igen, amúgy ezüst kolloidot se lehet a sebbe tenni? anyám rakott az én kezemre, a sebbe is ment, de szerintem az nem lehet vészes, nem?
2012. ápr. 3. 07:48
 10/13 anonim ***** válasza:
A genny sárgás színű és büdös, nem átlátszó piros. Nekem a Bepanthen vált be (mondjuk az is volt csak itthon a tetkóm miatt), de jó a Bethadin, gyógyszertári fertőtlenítő lötyi. Ha nagyon parázol, mutasd meg dokinak, láttak már cifrábbakat is, nem a te sebed lesz a legnagyobb szám.
2012. ápr. 3. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!