Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A dohányzás vagy a szmog a...

A dohányzás vagy a szmog a károsabb?

Figyelt kérdés
Ha valaki hegyvidéken, jó levegőn él és mellette elszív napi fél vagy egy doboz cigit vagy ha valaki Budapest belvárosában él, de nem dohányzik? Melyik esetben alacsonyabb a várható élettartam?

2012. márc. 28. 23:30
 1/4 anonim ***** válasza:
23%

A dohányzás!

Mert a szmog nem okoz függőséget, a dohányzás viszont azt is plusz személyiségtorzulást is!

A dohányzók igénytelenebbek önmagukra is, és a környezetükre is.

A nikotin elég rendesen hat a szimpatikus idegrendszerre is, így döntésekre, reakciókra is kihathat!

Én BETILTANÁM A VILÁGON!

2012. márc. 28. 23:48
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Mindkettő káros, de közlekedni muszáj, a cigi meg nem létfontosságú. (Ezt a kérdést gondolom, valami dohányos fórumtopikban szedted össze, ott érvelnek mindig azzal, hogy a szmog is káros...)
2012. márc. 29. 10:48
 3/4 A kérdező kommentje:

Igazság szerint azért kérdeztem, mert az ikertestvérem felköltözött másfél éve Budapestre albérletbe és azóta asztmás (enyhe, de akkor is) és problémák vannak a keringésével.

Gyerekkorunkban együtt nőttünk fel, 16 éves korunkig jóformán megegyezett az életmódunk, utána én eljártam bulizni, rászoktam a cigire, míg ő tanult és egyetemre ment, ezért is ment fel Pestre lakni.

Amikor mondtam neki, hogy esetleg a szmog miatt lehet, akkor azzal jött, hogy én meg dohányzom, mégsincs semmi bajom. Mondom, persze, hogy nincs, mivel én jó levegőn vagyok itt Mátraszentimrén.

Ezért érdekelt volna, hogy melyik a károsabb.

25/F

2012. márc. 29. 11:23
 4/4 anonim ***** válasza:
bocs a késői válaszért, de nem lehet, hogy a tesód panelban lakik Pesten? mert én amiatt lettem másfél év alatt enyhén asztmás, nem a szmog miatt.
2012. máj. 6. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!