Ez normális egy vágott sebnél? Mi lehet ez? [KÉP]
Figyelt kérdés
Csempét mostam és a heves mozdulattal elkaptam a szöget. :)Vékony, de viszonylag mély vágás lett belőle, sokáig vérzett. Tettem rá egy kötést, majd órákkal később, amikor levettem már ilyen volt. Biztos semmiség, de egy kicsit aggaszt, mert még nem tapasztaltam hasonlót.
Tettem fel képet, hátha ti már jártatok így és meg tudjátok mondani, hogy mitől lett egy a kis bigyó a vágás körül/alatt.
2012. márc. 28. 20:53
1/13 anonim válasza:
sürgősen kérnék egy tetanuszt a helyedben..
2/13 anonim válasza:
és mivel kezelted? lehet amúgy csak befutott a vér a bőröd alá, vagy hogy mondják ezt, de én tuti megmutatnám minimum háziorvosnak
3/13 anonim válasza:
Tessék elmenni az ügyeletre. Inkább mondják az, hogy minek jöttél, minthogy éjjel vigyenek a kórházba.
4/13 anonim válasza:
hát nem tudom, szerintem (ha jól látom) csak srégen vágtad be, és alatta ottmaradt és megalvadt a vér, azért van ilyen színe, de annyira nem látszik. Áztasd jól ki, és ha úgy látod, hogy nem ok, mutasd meg egy orvosnak! Remélem lefertőtlenítetted alaposan!
5/13 anonim válasza:
Meg kéne nézni hogy mikor kaptál utoljára tetanusz elleni szurit, és ha régebben, akkor én kérnék a helyedben..De doki mindenféleképpen lássa!
6/13 anonim válasza:
A seb begennyezett, ahogy látom. Valószínű elfertőződés, mellette kis véraláfutás. Mindenképp orvos kellene: 1 tetanusz, ha nagyon durva akkor fertőtlenítés is.
7/13 anonim válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy mindenképp fertőtlenítsd le s utána hideg vizes ruhát tegyél rá(s lazán kösd oda, de semmiképp se szorítsd) mert az gyulladás- és fájdalomcsökkentő, valamint megpuhul a bőr tőle s könnyebben is begyógyulhat.
8/13 A kérdező kommentje:
Hú..Most elmegyek az ügyeletre, jól rám ijesztettetek. Amúgy is hajlamos vagyok a pánikra. Köszönöm, hogy írtatok. Ha visszajöttem, megírom, mi volt, hogy mások okulhassanak belőle.
2012. márc. 28. 21:49
9/13 anonim válasza:
rendben, jobb félni, mint megijedni!
10/13 A kérdező kommentje:
Nos, visszatértem, immár ellátva. A sebemet lefertőtlenítették, bekötötték és kaptam egy tetanuszt. Elfertőződött a seb és véraláfutás keletkezett rajta. Ennyi az egész! :) Még egyszer köszönöm mindenkinek!
2012. márc. 28. 23:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!