Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen ha letüdőzöm a cigit?...

Milyen ha letüdőzöm a cigit? Mit kell érzeni? És ez nagyon nagy baj? (lennt)

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. Ma reggel a barátnőmmel kipróbáltuk a cigit. Nem tudom, hogy sikerült e letüdőznöm. Leírnátok milyen az? Amúgy bulikban általában elég sokat iszunk, és valószínűleg fogunk is 1-2 szálat elszívni, ha partizunk. Rászokni nem akarunk. Csak alkalmankint. Ez nagyon káros? Pia néha, de akkor sok, és cigi is csak elvétve. Lécci komolyan válaszoljatok.
2009. jún. 14. 23:03
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem fogok cigizni.
2009. jún. 14. 23:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Köhögtem, szédültem, szúrt a szívem, büdös voltam, nehezen kaptam levegőt, nem bírtam a fizikai igénybevételt, vérkeringésem rossz lett - állandóan fáztam. Tovább nem mondom. Letettem.
2009. jún. 14. 23:30
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

szia

18 vagyok és kb 1 éve cigizem

az a fura hogy nem szoktam rá... lehet hogy most jönnnek a kioktató szövegek meg a lehurrogások de tényleg nem szoktam rá... ha itthon vagyok hetekig nem kívánom de ha suliba megyek vagy bulizunk akkor elég sokat é szeretem :S

szóval ide hajlam kell

valaki könnyedén függőlesz valaki nem. :)én is le szeretném tenni előbb utóbb

2009. jún. 14. 23:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 év után tettem le, 14 évesen kezdtem, csak 1-1 szállal. A végén már 1,5 dobozzal szívtam el. Nagyon nehéz volt leszokni róla, és állatira sajnálom azt a pénzt, amit 10 év alatt elszívtam.

Most érzem igazán, hogy milyen büdös. 1 éve nem dohányzom, és szerintem már az életben nem fogok többet rágyújtani.

Még megjegyzésként annyit, hogy szerintem a pasik jobban szeretik a nem dohányzó lányokat. Legalábbis én a környezetemben ezt tapasztaltam.

2009. jún. 14. 23:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Minden előttem válaszoló véleményében volt igazság. Ezekhez csak annyit tennék, hozzá, hogy tulajdonképpen az is káros az egészségre, ha kimész az utcára. (Hiszen ott vannak az autók, a szmog, stb.)

Azt gondolom, hogy nincs olyan ember, aki sosem nyúlt ezekhez. Személy szerint talán kétszer cigiztem, de egyik alkalommal sem bírtam elszívni a teljes szálat, szörnyen rossz volt :S (de ahogy olvasom, a cigiről már lemondtál) Hál' Istennek inni sem szoktam sokat, mert borzasztó hamar megárt :D Azt tanácsolom, hogy ha isztok a barátnőiddel, akkor tudjátok hol a határ, ha érzitek, hogy kezd a fejetekbe szállni, akkor annyi, és ne tovább! Mert a részeg lány látványa nemhogy nem csábító, vagy menő, hanem leginkább elég szánalmas.

A lényeg, hogy annyi, hogy ha cigivel, vagy százalékos innivalóval károsítod az egészséged, azt csak mértékkel és belátással tedd, nehogy komolyabb következménye legyen (akármilyen téren).

És ezzel tényleg nem kioktatni, akartalak, vagy ilyesmi, csak jó tanács volt! :)

2009. jún. 15. 00:08
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszi! Jól esett. Te nem azt írtad, hogy ne csináljam, hanem azt, hogy ha igen, akkor is csak mértékkel. Ez jól esett! :) Mégegyszer köszi!
2009. jún. 15. 00:15
 17/22 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak abban, hogy mindent lehet mértékkel csinálni, de a cigi sajnos egy idő után nem ilyen. vannak olyan szerencsések, akik képesek arra, hogy csak hébe-hóba olykor dohányozzanak, de ez nagy-nagyon ritka. az emberek többsége így szokik rá, hogy eleinte csak néha gyújt rá, ám rövidesen azon kapja magát, hogy hopp, megőrül egy szálért. tudom, mert én is így kezdtem és sajnos már kb 8 éve szívom. az egyik olyan dolog ez, amit talán a legjobban bánok az eddigi életemben, hogy annak idején nem mondtam az első szál cigim után, hogy ok, kipróbáltam és stopp ennyi volt.

lehet, hogy nem fog tetszeni, de akor is azt tanácsolom, mint a többiek: ne gyújts rá soha többet, mert nem nem lehetsz benne 100%-ig biztos, hogy nem leszel-e függő előbb-utóbb. leszokni pedig borzasztó komoly erőfeszítésekbe kerül!

2009. jún. 15. 00:29
 18/22 anonim válasza:

"Köhögtem, szédültem, szúrt a szívem, büdös voltam, nehezen kaptam levegőt, nem bírtam a fizikai igénybevételt, vérkeringésem rossz lett - állandóan fáztam. Tovább nem mondom. Letettem."

Velem ugyanez a helyzet, csak azzal a kivétellel hogy nem vagyok képes letenni a cigit bárhogy akarom. Ha elkezded nehéz megszabadulni tőle.

2009. jún. 15. 00:39
 19/22 anonim ***** válasza:

a legtöbb ember valóban rászokik.

én egy éve kezdtem el kipróbálni a cigi (huszonéves fejjel, későn), és nem találsz nálam nagyon cigi-ellenséget a mai napig.

nos, mint mondtam, kipróbáltam buliban, milyen cigi.

egyszer, kétszer, néha jól esett, néha kívántam is. talán háromszor vettem is cigit.

de a vége nem az lett, amit most mindenki vár.

hanem az, hogy pár hónap múlva teljesen megszűnt még az a minimális jó érzés is, amit cigizés közben éreztem, már kicsit se kívántam... hogy mit értem el? még a kocadohányzásról is leszoktattam magam azzal, hogy kipróbáltam.

de tudnod kell, hogy a legtöbb emberrel nem ez történik.

2009. jún. 15. 00:51
 20/22 anonim ***** válasza:

Énis csak néha szívok.Nem vagyok rászokva.

Egy nyomást érzel.Szerintem te majd köhögni is fogsz.

DE NE CIGIZZ HA NEM TÜDŐZÖD LE!!!!mert akkor nagyon hamar szájrákot kapsz aminek nincsenektünetei.Egyik nap lefekszel ébren többet meg felse kelsz!!Barátnőmmel is ez volt :S szval vigyázz!

2009. jún. 16. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!