Milyen mozgásformákat végezzek; amit csinálok, jó-e?
Gerincferdülés miatt 5.-ben, 6.-ban jártam gyógytornára és úszásra, majd 7.-től 9.-ig ezt nem tartották szükségesnek. 10.-ben, 11.-ben megint jártam. 12.-ben órám volt minden nap sokáig, nem lett volna lehetőség, így itthon tornázgattam, idén is így teszek. Itthon erősítek (nyújtások és erősítő gyakorlatok).
Járok úszni, bár nincs időm eleget járni, de amikor tudok, megyek.
Mivel nem vagyok eltiltva a futástól, legutóbbi gyógytestnevelő-tanárom is mondta, hogy futhatok, ortopédusom is, ezért néha eljárok kocogni is. Puha talajon futok, és nem túlzottan sokat.
Úgy érzem, nem teszek eleget a hátamért... Az a gond, hogy annyi mindent csináltunk, nem ragadt meg elég hátizomgyakorlat, ami megmaradt, az is zömmel nyújtás. Tudnátok linkelni nekem?
A futás, tudom, nem az elsődleges, nem a legjobb még akkor se, ha nem tiltanak, de nagyon gyatra az állóképességem, úgy érzem, ebben a korban ennek nem szabadna így lennie. Olyan az állóképességem, mint egy 50 évesé.
De ha nem lenne gyatra az állóképességem, akkor is szívesen tennék valamit a szívemért, tüdőmért. Az a havi 3-4 1 órányi úszás nem hinném, hogy elegendő erre a célra...
Ezek jók, és elegendőek?
Van itt valaki, aki hasonló cipőben jár és unatkozik, és segítene? :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!