Milyen iskolát/tanfolyamot végezzek el, ha sérült gyermekekkel szeretnék foglalkozni?
Már van egy közigazgatási diplomám, de szeretnék pályát módosítani, viszont nem akarok másik diplomát szerezni. Milyen képzést javasoltok, aminek elvégzése után el tudnék helyezkedni sérült gyermekekkel foglalkozó intézményben? Ami maximum egy éves tanulást kíván. Ezen túlmenően lehet alternatív is hagyományos is....a sérült gyermekek kategória magában foglalja a fizikálisan sérült gyermeket éppúgy, mint a látás,-hallássérültet, szellemileg sérültet, lelkileg sérültet.....
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó kommentre még azt írnám, hogy én vezető beosztásban dolgoztam és nem vettem okoskodásnak, és nem utáltam, ha a beosztottjaim valamit jobban tudtak. Szerintem mindig van ilyen, és ezzel semmi baj nincs.
Ahogy az életben látom a diploma nem jelent feltétlenül szakmai hozzáértést, ( bármilyen diploma, nemcsak az eü. ) s biztos vagyok benne, hogy épp egy sérült gyermeknek az életében többet jelent s többet ér egy őt szerető, szívvel ellátó akár 8 általánost végzett gondozónő/néni, mint egy diplomás, s vele észből, szakmai szempontból foglalkozó de sokkal ridegebb gyógypedagógus/pszichológus.
Minden gyermeknek rettentő fontos a biztonság, a sérültekre ez fokozottan érvényes, s ha az ő feje fölött azoknak a személyeknek a szakmai presztízsharca folyik, akiknek ő ki van szolgáltatva ( mert ez egy többszörösen kiszolgáltatott helyzet az nyilván egyértelmű ) akkor az ott piszkosul nem a gyermekről szól...és ez nagyon szomorú....
És a (szakmai) gőg hátterében mindig kisebbrendűségi komplexus áll, mert akinek helyén van az egészséges önértékelése, annak senki felé nem kell bizonygatnia, hiszen a személye, s az eredményei önmagáért beszélnek, s nem mások véleménye alapján ítéli meg önmagát.
Persze, nyilván igazad van és természetesen vannak fordított esetek, vagyis amikor teljesen jogos, amit írtál. Nyilván ez sem fekete vagy fehér, mint semmi más sem az életben.
De nekem már emiatt is nagyon jó, hogy ez szóba került, mert ez egy olyan aspektusát mutatta meg a pályamódosításomnak, ami eszembe nem jutott volna.
Úgyhogy mindenképpen hasznos volt, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!