Azért kérdem, mert hallhattunk már itt H1N1-ről meg sok más baromságról, ami nem igaz. Én régebben is egy szál rövid nadrágban, sokat voltam kint a természetben, még se találkoztam kullanccsal. Hozzá értő emberek válaszát várom, és nem azokét akik internetről, vagy könyvből megkapták a horrort. Személyes tapasztalatokat is jöhetnek.
Szerencséd volt, belém már ment kullancs túrázás során. Szerencsére semmi bajom nem lett.
2012. márc. 27. 09:49
2/11 anonim válasza:
A fertőzött /és csakis az/ terjeszi a Lyme-kórt, ami sajnos gyógyíthatatlan. Agyhártyagyulladást is okozhat, amit ha idejében felismerik, teljesen gyógyítható. A kullancsot minél előbb el kell távolítani. A legyegyszerűbb módja, ha a megnedvesített gyufaszálat a kullancs körül körkörösen mozgatod. Erre a kullancs egyszerűen kimászik az emberi testből.
2012. márc. 27. 10:06
3/11 anonim válasza:
régebben belém már jött kullancs többször is, volt hogy egyszerre 3 (budai hegyek és börzsöny). De manapság állítólag nagyobb %-ban hordozzák a lyme kór vagy az agyhártyagyulladás kórokozóját, ezért újabban fújom magam spray-vel.
2012. márc. 27. 10:08
4/11 anonim válasza:
gyufa melyik végét?
2012. márc. 27. 10:08
5/11 anonim válasza:
szia!
A kutyámon 5000Ft-os Kiltix nyakörv van, mégis most tavasszal már 4-et vettem ki belőle. Sajnos, nálunk annyira sok van, hogy én is csak sprayvel megyek ki a természetbe.
Annyit még, hogy vízparton mindig több van!
2012. márc. 27. 10:40
6/11 anonim válasza:
A gyufa foszforos végét!
2012. márc. 27. 14:12
7/11 anonim válasza:
A Lyme-kór gyógyítható.
A H1N1-et nem terjeszti a kullancs, de a Lyme-ot, az encephalitist és a tibolát igen. Kérjél encephalitis elleni védőoltást a patikában, kirándulj bátran, és nézd át magad alaposan minden alkalommal minél hamarabb, ennyi. A kullancs tényleg nagyon veszélyes, ma már elég nagy arányban fertőzöttek, de nem kell becsinálni tőlük, csak időben észrevenni, ha beléd mászott, és szakszerűen eltávolítani. www.kullancs.hu
2012. márc. 28. 00:51
8/11 anonim válasza:
Az előző vagyok. Még annyit, hogy a gyufás dolog nagy hülyeség, de nem is erről szólt a kérdés.
Egyébként embere válogatja, belém ritkán megy a kullancs, másba meg gyakran.
2012. márc. 28. 00:53
9/11 anonim válasza:
szia!
Ha fertőzött kullancs meggy beléd, akkor általában már semmi sem segít..Főleg a Lyme kórnál. Úgyis elkapja az ember, ha csak 20 percet volt benne a kullancs.
2012. márc. 28. 07:40
10/11 anonim válasza:
A rémhírterjesztés nem kerül pénzben, és olvasni sem kell hozzá meg gondolkodni, igaz? A kullancs nem meggy, mert a meggy a fán lóg (kb. ilyesmiből szoktam megítélni első ránézésre, kinek a véleményére mennyire érdemes adni, ha semmi mást nem tudok róla). Minél többet van benned a kullancs, annál nagyobb a fertőzés esélye, ami akár az első 20 percben is megtörténhet, de _kis eséllyel_; nem igaz, hogy 20 perc alatt mindenképp megfertőz. Az sem igaz, hogy nem lehet segíteni rajta, az orvos és az antibiotikum segíteni fog, csak időben kell észlelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!