Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi igaz a kullancs veszélyből?

Mi igaz a kullancs veszélyből?

Figyelt kérdés
Azért kérdem, mert hallhattunk már itt H1N1-ről meg sok más baromságról, ami nem igaz. Én régebben is egy szál rövid nadrágban, sokat voltam kint a természetben, még se találkoztam kullanccsal. Hozzá értő emberek válaszát várom, és nem azokét akik internetről, vagy könyvből megkapták a horrort. Személyes tapasztalatokat is jöhetnek.
2012. márc. 27. 09:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerencséd volt, belém már ment kullancs túrázás során. Szerencsére semmi bajom nem lett.
2012. márc. 27. 09:49
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
A fertőzött /és csakis az/ terjeszi a Lyme-kórt, ami sajnos gyógyíthatatlan. Agyhártyagyulladást is okozhat, amit ha idejében felismerik, teljesen gyógyítható. A kullancsot minél előbb el kell távolítani. A legyegyszerűbb módja, ha a megnedvesített gyufaszálat a kullancs körül körkörösen mozgatod. Erre a kullancs egyszerűen kimászik az emberi testből.
2012. márc. 27. 10:06
 3/11 anonim ***** válasza:
régebben belém már jött kullancs többször is, volt hogy egyszerre 3 (budai hegyek és börzsöny). De manapság állítólag nagyobb %-ban hordozzák a lyme kór vagy az agyhártyagyulladás kórokozóját, ezért újabban fújom magam spray-vel.
2012. márc. 27. 10:08
 4/11 anonim ***** válasza:
gyufa melyik végét?
2012. márc. 27. 10:08
 5/11 anonim ***** válasza:

szia!

A kutyámon 5000Ft-os Kiltix nyakörv van, mégis most tavasszal már 4-et vettem ki belőle. Sajnos, nálunk annyira sok van, hogy én is csak sprayvel megyek ki a természetbe.

Annyit még, hogy vízparton mindig több van!

2012. márc. 27. 10:40
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
A gyufa foszforos végét!
2012. márc. 27. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:

A Lyme-kór gyógyítható.

A H1N1-et nem terjeszti a kullancs, de a Lyme-ot, az encephalitist és a tibolát igen. Kérjél encephalitis elleni védőoltást a patikában, kirándulj bátran, és nézd át magad alaposan minden alkalommal minél hamarabb, ennyi. A kullancs tényleg nagyon veszélyes, ma már elég nagy arányban fertőzöttek, de nem kell becsinálni tőlük, csak időben észrevenni, ha beléd mászott, és szakszerűen eltávolítani. www.kullancs.hu

2012. márc. 28. 00:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. Még annyit, hogy a gyufás dolog nagy hülyeség, de nem is erről szólt a kérdés.

Egyébként embere válogatja, belém ritkán megy a kullancs, másba meg gyakran.

2012. márc. 28. 00:53
 9/11 anonim ***** válasza:

szia!

Ha fertőzött kullancs meggy beléd, akkor általában már semmi sem segít..Főleg a Lyme kórnál. Úgyis elkapja az ember, ha csak 20 percet volt benne a kullancs.

2012. márc. 28. 07:40
 10/11 anonim ***** válasza:
A rémhírterjesztés nem kerül pénzben, és olvasni sem kell hozzá meg gondolkodni, igaz? A kullancs nem meggy, mert a meggy a fán lóg (kb. ilyesmiből szoktam megítélni első ránézésre, kinek a véleményére mennyire érdemes adni, ha semmi mást nem tudok róla). Minél többet van benned a kullancs, annál nagyobb a fertőzés esélye, ami akár az első 20 percben is megtörténhet, de _kis eséllyel_; nem igaz, hogy 20 perc alatt mindenképp megfertőz. Az sem igaz, hogy nem lehet segíteni rajta, az orvos és az antibiotikum segíteni fog, csak időben kell észlelni.
2012. márc. 28. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!