Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Futás utáni rosszul lét. Mi...

Futás utáni rosszul lét. Mi az oka?

Figyelt kérdés

Tesi órán a tanár mindig futtat iskola kört, és utánna rosszul leszek..

Labda játékokban is 10 perc után szédülni kezdek. És fogalmam sincs miért. 15/L

2012. márc. 20. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:

A vérnyomásoddal lesz gond szerintem, nem szoktátok otthon néha megmérni?

Nekem a vérnyomásom általában nagyon alacsony, de a pulzusom magas. (95/65, pulzus 80 fölött) és én se bírom a futást, és gyakran lettem rosszul utána (ájulásszerű rosszullétek).

2012. márc. 20. 16:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Eszel eleget? Mert lehet a vércukor szinted is.
2012. márc. 20. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Szívproblémára is utalhat! Minél előbb menj el a háziorvosodhoz, aki elküld megfelelő vizsgálatokra, illetve szakorvoshoz.
2012. márc. 20. 16:42
 4/6 A kérdező kommentje:

nemszoktuk mérni, de akkor majd holnap suliba védőnőnél.:)

a cukrommal nemhiszem hogy bármi is lehetne, mert eléggé èdesszájú vagyok:)

és a 3. válaszolónak még annyit hogy szerintem azért nem ekkora a baj:)

és ha a vérnyomásommal van probléma mit lehetne tenni?

2012. márc. 20. 17:48
 5/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok

Nem akarlak ijesztegetni, mert minden eset más, de egy barátnőmnél ugyanígy kezdődtek a tünetek, elmismásolta, a végén kiderült, hogy szívbillentyű problémája van, és szívburokgyulladása. Több műtét kellett, mire helyre tudták hozni. Pedig ő sem gondolta, hogy nagy a baj! Az ilyesmivel nem szabad játszani. Ne haragudj, de messze nem normális, ha 10 perc labdajáték után szédülni kezdesz, vagy egy iskolakör lefutása után rosszul leszel. Ezek mind mind intőjelek! Ezer meg egy dolog állhat a háttérben, aminek jobb utánajárni, és időben kezelni!

2012. márc. 20. 20:20
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :) voltam az iskolai védőnőnél, a vérnyomásom 100/70 volt. Azt mondta igen sápadt vagyok. És hosszú beszélgetés után azt mondta, hogy lehet vashiányom van. Mert az tény és való hogy nem fogyasztok elegendő vasas táplálékot. Minden esetre elmegyek a háziorvosomhoz elmondom a problémám és kérek egy beutalót vérvételre. Aztán majd kiderül.:)
2012. márc. 21. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!