Nettke kérdése:
Mi a külömbség a vércukorszint, és az inzulinszint közt?
Figyelt kérdés
Van olyan hogy a vércukrom jó, de az inzulinszintem magas?
Ha igen, akkor mitől van?
2012. márc. 19. 22:13
1/6 anonim válasza:
A vércukorszint a vér glükóz (cukor) tartalma. Az inzulinszint pedig a vérben lévő inzulin hormon szintje, az inzulin a glükóz sejtek által történő felvételét szabályozza.
2/6 anonim válasza:
az inzulin a hormon, a vércukor meg a cukor. ha magas az inzulinszint, akkor általában a vércukorszint alacsony szokott lenni. ha nem az, akkor valszeg már is van a háttérben.
3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
Az inzulinszintem cukorterhelésnél 16,8 volt, egyből a Merckformint szedették Velem 6 hónapig, a cukrom meg se nézték
2012. márc. 19. 22:19
4/6 anonim válasza:
Pedig megesküdtem volna hogy ez a szerelem/szex témakör :D
5/6 anonim válasza:
Ez az egészség témakörbe való.
Ha magas az inzulinod, az azt jelenti, hogy a sejtjeid nem elég érzékenyek az inzulinra. Sokkal több kell nekik ahhoz, hogy rendesen fel tudják venni a glükózt.
Azért kaptál Metformint, mert az fokozza a sejtek inzulinérzékenységét.
6/6 anonim válasza:
izulinrezisztencia csökkenthető még ha csak alacsony GI-ű szénhidrátot eszel, ill. egy időre akár teljesen ki is lövöd a ch-t. persze csak fokozatosan. + fahéj is segít, ill. keress rá a scitec opti-slin nevű termékére.Ha cukorbeteg vagy alapvetően akkor is a táplálkozáson múlik sokminden, és nem a gyógyszerekben kell kereseni a megoldást(elsősorban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!