Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valami természetes gyógymód...

Valami természetes gyógymód puffadásra?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és állandóan fel vagyok puffadva. Lehet azért, mert gyorsan eszek... Valaki tudna valamit, ami megszünteti a pufadást? (gyógyszert nem akarok szedni, a vérnyomásom miatt épp eleget szedek). És lehet, hogy a puffadás miatt nagy a hasam? Mert egy csomószor vissza szoktam tartani a szellentést, és az már nem akar kijönni onnan(ha értitek mire gondolok).
2009. jún. 12. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Édesköménytea segit - meg lehet kapni babateát éppen ilyen tünetekre, meg ha eleget mozogsz. Probálj lassabban enni és alaposan rágni.
2009. jún. 12. 14:37
 2/6 anonim ***** válasza:
én tudok! engedd el magad! :D csak segít jöjjön aminek jönnie kell!
2009. jún. 12. 14:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Diéta.

Egy IBS-es kolléganőm ezt alkalmazza, hátha Neked is beválna.

[link]

2009. jún. 12. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:
kedves kérdező! hasonló problémákkal küszködök. rettentően tud fájni tőle a hasam, tudom, hogy milyen kellemetlen hosszú távon ezzel élni. Nem egy sima diétától fogsz valószínűleg rendbe jönni. Menj el vele orvoshoz (gasztroenterológián foglalkoznak ilyenekkel). Ott csinálnak egy rakás vérvételt meg székletminta -vizsgálatot. Rengeteg minden okozhatja. Én 1 éve járok orvoshoz, még nem derült ki semmi, de lassan megtükrözik a gyomromat is. Lehet, h érzékeny vagy valami kajára. Lisztre, tejre. ezek elég gyakoriak. Szerintem érdemes elhagyni egy-két kaját, hogy cserébe jobban érezd magad és a hasad is fele akkora legyen!
2010. febr. 16. 21:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Látom elég régi a kérdés, de hadd vakkantsak hozzá. Én 3 éve járok ugyanezzel a problémával gasztroenterológiára, csak az én emésztőrendszerem kifejezetten a zöldségektől és gyümölcsöktől (egészséges táplálkozás alapja, heló!) krepál be. Semmi nem segít, se édeskömény, se más, se gyógyszer, se mozgás. Minden lehetséges vizsgálaton túl vagyok, székletminta, vérvételek, allergológiai vizsgálat, kilgézéses tesztek. Nem vagyok se lisztérzékeny, se tejérzékeny, a gyümölcsökre nem vagyok allergiás. Gyomortükrözésen sem találtak semmit, a doki már nem tud hova küldeni. Ráadásul az egész stresszel is jár, elég kellemetlen, amikor tudom, hogy ha egy kis hasizmomat elengedem, gázszivárgásnyi szaghatást tudnék létrehozni. Ez mind persze megbélyegzi a hétköznapjaimat, a párkapcsolataimat (igyekszem menekülni belőlük, ha túl komolyra fordul a dolog, mert az esetleg azt jelentené, hogy sosem engedhetem el magam).

Már természetgyógyásznál is jártam, ő is csak egy általános tisztítókúrát javasolt, ami nem jött be.

Nincs több ötletem. Az egyetlen megoldás, amit látok, az az, hogy elmegyek remetének, ahol nem feszélyez ez az egész dolog.

Esetleg átalakítom a társadalmat, és főképp az európai gyökerű kultúrákat, amelyek nagyon helytelenül megbélyegezték a szellentést, mint visszataszító, illetlen dolgot. Holott természetes testi folyamat. Nézzünk csak körül Keleten...

Illetve egy harmadik terv: összegyűjtjük az ilyen embereket, betereljük őket egy faluba. Létrehozzuk a saját kis társadalmunkat, ahol mindenki kedvére szellenthet.

Kívánom minden hasonlókkal küszködőnek, hogy valami csoda folytán jöjjön rendbe! És ossza meg velünk a történetét, hogy lássuk mi is a fényt az alagút végén...

2011. szept. 21. 20:03
 6/6 palmira válasza:

A kérdezőnek és az utolsó válaszadónak írok:

A kérdezőnek:

Gyorsan enni tleg nem szabad. Ezen kívül még úgy 1000 dolog okozhat puffadást. Én 3 éve küzdök ezzel a problémával. Rengeteget olvastam erről a témáról, sokat voltam vele orvosnál. Természetes gyógymód:

édeskömény

fahéj

kardamon

(esetleg kamilla- nyugtatja a belet)

Ezekből teát készíteni.

Bár remélem, h azóta meggyógyultál, és már nincs szükséged a válaszomra.

Ha mégsem gyógyultál még meg, kérdezz, és a táplálkozást illetően tudok hasznos tanácsokat adni.

Az utolsó hozzászólónak:

Ahogy írtad, Neked a gyümölcs és a zöldség okoz puffadást. Ha ilyeneket eszel, sose közvetlenül étkezés után egyed, hanem két étkezés között. És ne keverd adott napon a gyümölcsöket. Ha ettél egy mandarint, ne egyél utána szőlőt pl. És gyümi (v zöldség) után dobj be 1 v 2 szem Anaflatot. Nem olyan mint pl az Espum. Az nekem se hatott Az Anaflat úgy néz ki, h jó. Ha Neked mégsem hat, próbálgasd ezeket a puffadás elleni gyogyikat. Egyik hátha jó lesz.

2011. nov. 24. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!