Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valakinek van irritábilis bél...

Valakinek van irritábilis bél szindrómája?

Figyelt kérdés
Írnátok pár sort a tünetekeről, illetve, hogy milyen vizsgálatok után állapították meg a betegséget, mit tanácsoltak stb.
2012. márc. 10. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom aktuális-e még a kérdés?!

Nálam mindig is meg volt ez a "hasmenős sztori",de 4 hónapja szenvedek vele rendesen. Először azt hitték laktose intolerancia,de a tejes dolgok elhagyása után is megmaradt,így most az irritábilis van terítéken! Nekem nagyon változó van hogy semmi bajom nincs,de van,hogy 4-5 napig minden nap 3-4x megyek wc-re. Elég kellemetlen mert busszal járok suliba (20km) és érettségi előtt állok! Amúgy most kedden voltam vissza a BÉLgyógyászhoz és kis édesen megkérdezte: "mikor akarod hogy megtükrözzelek?" "gyomor vagy vastagbél?- választhatsz!" Köszi,egyiket sem,nem adom rá magam! Ő is tudja hogy ez a bajom,de "biztosra akar menni!" Elég durva orvos nem fogom hagyni a tükrözést! (El lehet érte ítélni,de aki nem tudja mivel jár ez a betegség,inkább ne szólaljon meg!) Írt gyógyszert,erős görcsoldó,2100Ft volt. Pont most jött elő rajtam úgy hogy kipróbálom használ-e!

2012. márc. 30. 21:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Nekem is néhány hónapja jött elő a dolog, szerintem stressz alapon. De úgy 1 hónapja rájöttem mivel enyhíthetem a tüneteket nagy mértékben. Minden nap eszek min. 6 háztartási kekszet. Azt olvastam ez segít, mert hasfogó, és tényleg! Én is érettségi előtt állok, szintén 20 km-t utazok naponta, és féltem, hogy az idegeskedés miatt pont rosszkor fog előjönni.

Ha nyáron nem leszek tünetmentes szerintem elmegyek teljes kivizsgálásra.

2012. márc. 31. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:
A stressztől könnyen lehet. Nekem is évekig ment a hasam. Probiotikumot szedtem minden nap, és 3 hónap alatt rendbejött. Abbahagyni nem tudom, mert akkor megint kiújul. Én a Gasztro 825-öt szedem.
2012. ápr. 12. 14:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet!
2012. ápr. 14. 12:48
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem ez több mint 1 éve van meg
2012. máj. 29. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát,kedves első!

Pedig sajnos bekell vállalni a colonoscopiát!mer csak azután mondhatnak biztosat.

Nekem 2 éve van hasmenésem iszonyatos görcsökkel és megvolt már minden létező vizsgálatom ami min negatív így nekem tuti Ibs,eddig úgy tűnik.

Volt:

-colonoscopia,

-belgyógyászati uh.,

-cukorambulancia,

-pajzsmirigyuh és hormonszint,

-allergiavizsgálatok,

-laktóz és laktulóz terheléses kilégzéses teszt

-sebészeti vizsgálat

Ezek a minimum vizsgálatok hogy valakire azt mondhassák IBS-e van.

2012. jún. 8. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!