Valakinek van irritábilis bél szindrómája?
Nem tudom aktuális-e még a kérdés?!
Nálam mindig is meg volt ez a "hasmenős sztori",de 4 hónapja szenvedek vele rendesen. Először azt hitték laktose intolerancia,de a tejes dolgok elhagyása után is megmaradt,így most az irritábilis van terítéken! Nekem nagyon változó van hogy semmi bajom nincs,de van,hogy 4-5 napig minden nap 3-4x megyek wc-re. Elég kellemetlen mert busszal járok suliba (20km) és érettségi előtt állok! Amúgy most kedden voltam vissza a BÉLgyógyászhoz és kis édesen megkérdezte: "mikor akarod hogy megtükrözzelek?" "gyomor vagy vastagbél?- választhatsz!" Köszi,egyiket sem,nem adom rá magam! Ő is tudja hogy ez a bajom,de "biztosra akar menni!" Elég durva orvos nem fogom hagyni a tükrözést! (El lehet érte ítélni,de aki nem tudja mivel jár ez a betegség,inkább ne szólaljon meg!) Írt gyógyszert,erős görcsoldó,2100Ft volt. Pont most jött elő rajtam úgy hogy kipróbálom használ-e!
Köszönöm a válaszod!
Nekem is néhány hónapja jött elő a dolog, szerintem stressz alapon. De úgy 1 hónapja rájöttem mivel enyhíthetem a tüneteket nagy mértékben. Minden nap eszek min. 6 háztartási kekszet. Azt olvastam ez segít, mert hasfogó, és tényleg! Én is érettségi előtt állok, szintén 20 km-t utazok naponta, és féltem, hogy az idegeskedés miatt pont rosszkor fog előjönni.
Ha nyáron nem leszek tünetmentes szerintem elmegyek teljes kivizsgálásra.
Hát,kedves első!
Pedig sajnos bekell vállalni a colonoscopiát!mer csak azután mondhatnak biztosat.
Nekem 2 éve van hasmenésem iszonyatos görcsökkel és megvolt már minden létező vizsgálatom ami min negatív így nekem tuti Ibs,eddig úgy tűnik.
Volt:
-colonoscopia,
-belgyógyászati uh.,
-cukorambulancia,
-pajzsmirigyuh és hormonszint,
-allergiavizsgálatok,
-laktóz és laktulóz terheléses kilégzéses teszt
-sebészeti vizsgálat
Ezek a minimum vizsgálatok hogy valakire azt mondhassák IBS-e van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!