Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kérdőre vonhatnak-e a gyermeke...

Kérdőre vonhatnak-e a gyermekem egészsége miatt?

Figyelt kérdés

Van egy nagykorú lányunk,velünk él,egyetemista és nem tudjuk rávenni,hogy orvoshoz menjen ha beteg. Kérdőre vonhatnak-e azért,hogyha komolyabbra fordul a sorsa azért,ha nem tudjuk nála kierőszakolni,hogy kezeltesse magát.

Már többször előfordult,hogy vér jött a végbeléből, nekünk csak panaszkodik! Sajnos nem vagyunk orvosok tudjuk,hogy ez nagyon rossz jel de nem érti meg oda kell mennie ahol segítenek rajta.

Én már kikészültem.

Félek,hogy komolyabb baja is lehet, /nem azért félek csak hogy kérdőre vonhatnak"/ mit tettünk azért hogy idáig ne fajuljon a dolog, hanem az egészsége miatt is rettegek

2012. márc. 9. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nagykorú, akkor véleményem szerint nem. De vhogy ráncigáljátok már el az orvoshoz.
2012. márc. 9. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem vonhatnak kérdőre,legalábbis jogilag.

hogy ismerősöktől,rokonoktól nem-e fogod megkapni hogy miért nem tettél valamit,te vagy a hibás,az már más kérdés,ez a lelki része.

2012. márc. 9. 10:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Jogilag már nem szólhatnak bele mert a lányod nagykorú saját magáért felelős. Nekem a bátyám volt ilyen hogy sosem volt hajlandó elmenni dokihoz, volt hogy lázasan ment iskolába hogy ne maradjon le a tételekről mert fontosnak tartotta. A szüleim egyben örültek is neki hogy jár iskolába de ugyan akkor mérgesek is voltak rá hogy nem megy el orvoshoz legalább gyógyszerért. Végül a bátyámnak 21 éves korában állandóan hasfájása volt és nem volt hajlandó elmenni dokihoz végül akkor én voltam 18 éves és éppen a suliból jöttem haza amikor a bátyámat a munkahelyéről hozták haza azért mert nem tudott dolgozni, és akkor sem volt hajlandó orvoshoz elmenni. Végül apám annyira mérges lett hogy titokban kihívta az ügyeletet akkor a bátyámnak már úgysem volt mit tennie, az ügyeletes orvos meg annyira megijedt hogy kihívta rá a mentőket hogy azonnal menjen be a sebészetre kivizsgálásra mert már ez nem volt játék. Közben kiderült hogy bélbaja volt ha jól emlékszem volt egy összenövés meg bélcsavarodása is ami elég komoly volt és műteni kellett. Hát egy apróbb hasmenéses valamivel kezdődött majd naponta többször lett belőle hasfájás székrekedés és végül itt kötött ki. A lányodhoz meg hívd ki az ügyeletet inkább mert jobb minél hamarabb megmutatni valakinek.
2012. márc. 9. 11:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Minden beteg megtagadhatja az orvosi kezelést. Nem kötelező elmenni a doktorhoz. Ezért nem vonhatnak felelősségre senkit.
2012. márc. 9. 12:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Felelősségre nem vonhatnak, de ülj le vele beszélni, és menj el vele. Lehet csak egyedül ciki neki ilyen vizsgálatra menni.
2012. márc. 9. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!