Hallócsontpótlásról és dobhártyaplasztikáról tapasztalatok?
Köszönöm!
Még annyit megkérdezhetnék,hogy egy vagy két fülére csinálták-e? Illetve mennyi ideje voltak elhalva a hallócsontok? Ez befolyásolhatja-e a műtét sikerességét?
A jobb fülét egyszer műtötték (először), a ballal van a már említett visszatérő műtétsorozatos probléma. Az a füle gyerekkora óta folyamatosan, "némán" krónikus gyulladásban volt, úgyhogy olyan 35-45 éve károsodtak a hallócsontocskák. A jobb füle is valamikor gyerekkorában sérült. Nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolhatja a műtét sikerességét, Őt mondjuk korrekt módon előre figyelmeztette az orvos arról, hogy az ő esetében nem tudja, hogy hány műtéttel és milyen sikereket tud elérni, mert ez egy extra komplikált eset volt. Az eredeti kérdésben kérdezted, hogy meddig tart a műtét: az övéi kb. 3 órásak voltak, a legelső kicsit több, de az operáció alatt végig jelen volt egy csomó szakorvos jelölt, mivel szinte a semmiből kellett újraépíteni a hallócsontjait és ilyen súlyos esetet még állítólag a doki sem látott. Szerintem nyugodtan kérdezd meg a kezelőorvost! Amit viszont nem mondtak el, hogy a műtét helye a haj alatt látszik. Ez nőnél ugye nem gond, mert még a rövid haj is teljesen takarja, de egy tüsi hajú/kopasz férfinél szerintem elég bizarr látványt nyújthat a fül körüli félkörös sebhely.
Bocsi, egyébként eszem ágában sincs elriasztani téged! Amíg anyu a kórházban lábadozott, rengeteg sikeres beteggel találkozott, aki a kezelőorvosához ment vissza kontrollra, illetve amíg a szédülés nem kezdődött el nála, ő is úgy érezte, hogy teljességgel megérte a műtét. Hát, .. most már kevésbé gondolja így, de ebben szerepe lehet annak, hogy nála egy aktív, fennálló krónikus gyulladás mellett zajlott a műtét, amit nem tudtak megszüntetni.
Mégegyszer köszönöm!
Nekem is kiskorom óta vannak a gondok,10 évesen már azt mondták,hogy teljesen tönkrementek a hallócsontok. Ahhoz képest viszonylag jól hallok, de lassan már igencsak meg kéne műteni.
Még annyi,hogy a haját leborotválták? Mivel nő vagyok, és meglehetősen hosszú a hajam,remélem,hogy nem kell,vagy csak egy kis részen...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!