Mennyi alkohol kell inni, hogy 1,18 ezrelék legyen valaki vérében?
Figyelt kérdés
Fontos, S.O.S2012. márc. 4. 18:00
1/2 anonim válasza:
Nagyon nagyon nagy egyéni eltérések lehetnek, de az 1,18 ezrelék pl. egy buli után az alapvetően nem olyan nagyon sok. Vannak a neten véralkoholszint kalkulátorok, ennek segítségével könnyebben lehet következtetni (pl. [link] vagy [link] mert ez már számol a testsúllyal és a nemmel, de ezen kívül az ember egyéni enzimrendszere miatt is lehetnek akár 0,4 ezrelékes eltérések is (pl. az arabok véralkoholszintje genetikai okok miatt picit magasabb, mint az európai embereké), ill. számít mit és mennyit evett és mikor és mit ivott utoljára. Én saját magamra (28N, 78 kg) számoltam ki, hogy kb. mit kellene meginnom az 1,18-as értékhez: kb. 3 deci bort. Igaz, ha a mérés a buli után pár órával történt, akkor a kiindulási véralkohol szint jóval magasabb is lehetett, pl. esetemben ha a buli után 5 órával mértek volna ekkora értéket, akkor az 3 feles "utóhatása" lett volna.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, én is találtam kalkulátorokat, viszont nekem pont úgy kéne meghatároznom, hogy ebből kiindulva visszafelé, amit persze már nem tudtam...
2012. márc. 4. 20:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!